Катуница разпали страстите и в парламента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:01 / 29.09.2011
4112
Трагичните инциденти в село Катуница и последвалите сблъсъци в страната наелектризираха вчера атмосферата и в Народното събрание. Въпреки че темата въобще не беше предвидена в дневния ред на депутатите, в крайна сметка заседанието се превърна в петчасов скандал за това адекватни ли са били действията на полицаите и има ли етническо напрежение в страната. Пръв дисциплината развали лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който нетърпеливо чакаше пред парламентарната трибуна още преди откриването на заседанието, за да вземе думата. Той поиска депутатите да почетат с минута мълчание паметта на прегазения в Катуница Ангел Петров, който по думите му бил убит от "една циганска банда". Председателят на парламента Цецка Цачева обаче отклони предложението, за да не се превръща трагичният случай в правене на политика.

В последвалите дебати Волен изпусна нервите си и започна да вика от място. "Вземете се в ръце, г-н Сидеров", призова го Цачева и предупреди, че ще го изгони от заседанието.

Това обаче не укроти страстите на атакиста и останалите депутати, което наложи на два пъти да се обяви почивка, за да се въведе ред. За да си осигури морална подкрепа пък, Сидеров беше довел свои симпатизанти, които проследиха дебата от балкона.

По време на дебатите от Синята коалиция предложиха да се създаде временна анкетна комисия в парламента, която да разследва действията на МВР по време на сблъсъците в пловдивското село.

Социалистите пък разпалено настояваха за изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов, който е в отпуск.

След продължителните препирни от трибуната, в които не се включиха само депутати от ГЕРБ, зам.-шефът на парламента Анастас Анастасов упрекна законотворците, че за пореден път са превърнали Народното събрание в цирк. "Аз съм си пил хапчетата сутринта и макар и за кръвно - помагат", обърна се към разгорещилите се депутати той.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (3)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).