Каталин Новак: Нелегалната миграция се разраства и става по-агресивна

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
12:37 / 02.02.2023
837
Нелегалната миграция се разраства, не само по брой, а и агресивността, която те носят със себе си - за съжалени това води до жертви. Това каза президентът на Унгария Каталин Новак, след като проведе среща "на четири очи" с Румен Радев. "В Унгария виждаме, че хората, които пазят границите ни, са изложени на риск", заяви тя. Новак коментира, че са необходими общи решения, за да може гражданите на ЕС свободно да се движат.

Тя засегна и теми в сектора на енергетиката. "Вашето местоположение е по-благоразположено, тъй като имате излаз на море. Ние можем да използваме това, да и използваме диверсификацията. Нашето намерение е значително да намалим или да прекратим руския газ, добави унграският президент. 

Според нея е важна линията в тази връзка между България-Азербайджан-Унгария.  

"Ние никога няма да се откажем от атомната енергетика, тъй като за нас това е много необходимо", каза тя, като уточни, че се търсят и нови източници. 

Последната точка от срещата й с българския държавен глава е демографският въпрос, въпросите със семейството. "В България също изпитват трудност", отбеляза тя.  По думите й политиките имат цел е насърчаването на младите семейства да бъдат подкрепени, както и многодетните такива. 

Тя заяви, че след дни й предстои среща в РСМ, която предстои.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).