Карти за фитнес вместо увеличение на заплатите ще получат полицаите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:08 / 28.01.2022
4091
Недоволство от заложените средства за МВР в проектобюджета за 2022 г. изразиха от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец". В бюджета не е предвидено увеличение на заплатите на служителите в МВР, което води до значителното им обедняване предвид галопиращата инфлация, посочват от синдикалната организация. За сметка на това са предвидени 9 млн. лв. за карти за спорт за подобряване на физическата подготовка на служителите в МВР. Явно през годината служителите ще бъдат поставени на диета и усилен спорт, заявяват синдикалистите, пише "Труд".

През настоящата година е предвидено увеличение на средствата за заплати само за персонала на изборни длъжности, за заетите в системата на съдебната власт и педагогическите специалисти.

От синдикалната организация настоява за започване на преговори с правителството за вдигане на заплатите в системата на МВР с 20%. В противен случай ще изразим недоволството си чрез регламентираните в закона начини, посочват от организацията.

 


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Проверяват инцидента с пътника, нападнал с юмруци кондуктор във в...
Тъщата на Пейо поиска домашен арест, съдът я поряза
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
Бизнесдама: Предстои откриване на голям мол на 15 км от България
Разкриха измама за милиони за сметка на страданието на хората
Младеж се изгаври с паметника "Майка България"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).