Канонизираме нов светец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:06 / 14.01.2018
5204
Има отворена процедура за канонизацията на Неврокопския митрополит Борис. Това каза отец Павел, който е свещеник в храм "Св. Димитър" в петричкото село Коларово, където на 8 ноември 1948 година митрополит Борис бива убит, съобщава "Фокус". 

По думите му църквата в малкото населено място е важно място не само за петричани, но и за целия български народ, тъй като именно в тази църква, в нейния двор, намира смъртта си Неврокопския митрополит Борис. 

"Може би всеки, който е чел неговата книга знае, че в тази къща, където са отседнали за обяд на 8 ноември 1948 година, митрополит Борис бива извикан от тогавашния свещеник поп Илия от Хърсово. При няколко покани владиката излиза на разговор с него. Той го моли да бъде възвърнат в свещенически сан, тъй като е бил разпопен. Заради това, че владиката отказва той го застрелва пред погледа на множество хора", обясни отец Павел. 

Според него лобното място на митрополит Борис привлича и за в бъдеще ще продължава да привлича голям брой хора към посещение и поклонение.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Отбелязваме Деня на труда
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).