Калина жертва на жестока лекарска грешка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:19 / 26.08.2023
6032
Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски – княгиня Калина, преживявала пореден труден момент в живота си. Царската особа бе заловена миналия уикенд да шофира с 1,5 промила алкохол в кръвта след малко ПТП на паркинга на хотел в курорта Боровец.

Благородничката бе задържана за 24 часа в полицията, а автомобилът ѝ бе конфискуван. Около случая се разшумя медийно и се появиха десетки спекулации. Оказва се, че княгинята е била изключително разстроена, защото в деня на инцидента изгубила едно от трите си кучета и преобърнала целия курорт, за да го намери, но без успех.

От известно време насам Калина, съпругът ѝ Китин и синът им Симеон-Хасан живеят в царския дворец "Бистрица“ в Боровец. От години насам публичните появи на княгинята са оскъдни, след като дълги години бе жертва на грозна медийна атака от страна на жълтите таблоиди в Испания, които неспирно коментираха драстичните промени във външния ѝ вид.

Неотдавна нейният съпруг Китин за пръв път разкри каква е истината за пластичните операции на дъщерята на Симеон Сакскобургготски, които съвсем не са свързани със суетата.

Всичко започнало от неправилно лекуване на зъб през далечната 1999 г. и лекарска грешка, довела до остро възпаление и вирусна инфекция. Това е причината да се стигне до серия от операции, които да променят лицето на княгинята.

"През 1999 г., докато изучава изкуство в Лондон, тя отишла при зъболекар, който да облече два нейни зъба, но за лош късмет зъболекарят пробил твърде много основата на челюстната кост. Това причинило сериозни проблеми, възпаление, вирусна инфекция и нова интервенция“, обяснява Китин. Една година по-късно, по време на негова експедиция, на която Калина го придружава, инфекцията се възобновява. Никой обаче не ѝ обръща голямо внимание, защото първоначално изглеждала като малък проблем.

"В онези дни експедицията ни тъкмо бе започнала и Калина бе в лодката. Нямаше възможност за помощ или да отиде в болница. Условията в морето причиниха обостряне на инфекцията, състоянието ѝ се влоши, като възпалението засегна и част от окото ѝ. Трябваше спешно да се върнем на сушата и ние го направихме. По спешност тя бе оперирана, като приоритет бе премахването на инфекцията, което причини увреждания от естетичен характер. Това е истината за проблема и състоянието на носа на Калина“, разкрива Китин Муньос.

Княгинята се появи за първи път с опериран нос именно на сватбата си с мореплавателя през 2002 г. в двореца "Царска Бистрица“. Тя е единственото дете на цар Симеон II и царица Маргарита, което има българско гражданство и знае български език. Калина използва всеки повод, за да облече народна носия и да рекламира българската история и традиции пред света.

В България се роди и синът им с Китин – Симеон Хасан, който също е български гражданин и единствен от царските внуци говори родния си език. Извън проблемите с носа княгинята била винаги в отлична физическа форма, разказва съпругът ѝ, пише "Ретро". Това се дължало на здравословния ѝ начин на живот, ежедневните тренировки и правилното хранене.

Виж коментарите (1)

Още по темата (19):
09.04.2024 Осъдиха княгиня Калина заради каране в нетревзо състояние
20.02.2024 Заради неявяване на Княгиня Калина делото се отлага за март
29.08.2023 Княгиня Калина се яви в полицията, предявиха ѝ обвинение
29.08.2023 Княгиня Калина с призовка
28.08.2023 Сакскобургготски за дъщеря си, която катастрофира пияна: От доста малко стана нещо огромно
24.08.2023 Евгени Минчев взриви социалните мрежи с пост за княгиня Калина
Още новини от Национални новини:
Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам, че съм б...
Инвеститор към братя Пулеви, след като събориха част от спортния ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове
Разследват убийство на пастир с боеприпас
Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един на...
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).