Калфин спря поръчка за скъпи коли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:55 / 22.03.2016
2867
Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин спря поръчка в своето ведомство за нови автомобили. След репортаж за обществена поръчка на социалното министерство за десет лимузини на стойност 720 хиляди лева процедурата беше прекратена.

Автомобилите са били предназначени за служителите на министерството. Късно снощи от ведомството са съобщили, че в обявлението за поръчката присъстват недопустими условия - например такива за цвят на колата и за задвижване на колелата. Поради тази причина вицепремиерът е взел решението процедурата да бъде прекратена, съобщава Нова телевизия.

"Във връзка с излъчен по Нова телевизия репортаж за обществена поръчка за закупуване на автомобили, бихме искали да ви уведомим, че още в понеделник процедурата беше прекратена по разпореждане на министъра", съобщиха от министерството.

Повереното на Калфин ведомство гарантира, че вече са взети мерки подобни пропуски в условията за обществени поръчки да не се допускат отново. Новите возила трябваше да заменят онези, които министерството закупи през 2009 година. На високите изисквания, поставени в отменената вече поръчка, отговарят само два модела от един и същи производител.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).