ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Какви спортове ще гледаме на Олимпийски игри Токио 2020
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 17.05.2021Коментари (0)2171
©
Все още не е потвърдено официално провеждането на Летните олимпийски игри, които трябваше да се осъществят миналата година. Но ако все пак, ако те се осъществят, на Токио 2020 ще можем да се наслаждаваме на цели 4 нови олимпийски спорта. Това са карате, спортно катерене, сърфинг и скейтборд. В Игрите влизат и 3 нови дисциплини във наложени спортове – това са баскетбол 3х3, фрийстайл BMX и щафетно колоездене.

Новите олимпийски спорта бяха включени в Летните игри Токио 2020 и ще бъдат демонстрирани наред с традиционните 28 вида олимпийски спортове. Така зрителите ще имат възможност да наблюдават цели 32 вида спорт в 51 дисциплини

Брейкденсът също става олимпийски спорт, но ще можем да го гледаме едва на игрите в Париж през 2024 година.

целта на всички включени нови олимпийски спортове е привличането на повече фенове, спонсори и нови тв партньори. Това стана съгласно новите правила на МОК, според които страните домакини на Игрите могат да предлагат добавянето на нови спортове, които са обичайни за страните им, към вече традиционните за олимпиадите. Организаторите се надяват още за появата на появяват по-модерни спортове, които пък да привлекат по-младата част от феновете.

В последния момент преди смяната на правилата на МОК отпаднаха спортове като боулингът, скуошът и у-шуто, на които не беше признат на олимпийски дисциплини.

Летните олимпийски игри Токио 2020 ще предложат на феновете, възможността да се насладят на всичките си любими традиционни спортове, като бокс, тенис, лека атлетика, колоездене и др.

Цели 32 вида олимпийски спортове в 51 дисциплини, всеки от които има своите запалени привърженици и високи постиженията в историята на летните олимпиади по света.

Дали този формат ще се запази и занапред в игрите, само бъдещето ще покаже. През годините в историята на Олимпийските игри са се появявали и изчезвали не един и два вида спорт, като например демонстрационните спортове, които просто са били изпробвани, но така или иначе никога не вземат участие в официалните игри на олимпиадите.

Тази олимпиада ще бъде по-особена заради коронавирусът и ако стартира, ще протече при строги мерки за сигурност. Японското правителство заяви че прави усилена подготовка за Игрите, така че да бъдат спазени стриктно правилата и мерките за сигурност. В условията на пандемия. Лично министър Тамайо Марукава, отговарящ за провеждането на Олимпийските игри в Токио, заяви, че ще се работи "безопасна и надеждна олимпиада“ и няма да се допусне Игрите да бъдат напълно отменени.

За тези цели организацията е такава, че тестването на всички спортисти и екипи за коронавирус, ще се прави при висока честота на тестването, като на практика те ще бъдат ежедневни. Очаква се някои държави да тестват своите спортисти, докато други не. Затова и организаторите на Игрите и японското правителство ще заложат на безопасните състезания и възможностите за ежедневно тестване на всички, заети в Олимпиадата.

Припомняме, че Олимпиадата в Токио трябваше да се проведе между 24 юли и 9 август миналата година, но заради епидемията, беше отложена за периода между 23 юли и 8 август 2021 година поради ограниченията и мерките за сигурност.

Заради всичко това, в крайна сметка на 20 март тази година беше взето и крайното решение Олимпиадата в Токио да се проведе само пред японски зрители, без присъствието на фенове от други държави, и то при силно ограничителни мерки по спортните обекти.

Това е второ домакинство за Токио на Летни олимпийски игри след 1964 година и второ отлагане на Игрите след тези през 1940 година.

Решението за това домакинство на японската столица беше взето на 7 септември 2013 година в Буенос Айрес, на 125-ия конгрес на Международния олимпийски комитет, когато Токио спечели надпреварата за домакинството в борба с Истанбул и Мадрид.

Положението с провеждането на Олимпиадата Токио 2020 все още е в неяснота, как и при какви условия ще се осъществи. Подробности около събитиетието и всички новини може да следите и в сайта на 7Спорт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: