ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Каква история! Съд, подкупен митничар и домашна ракия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 04.09.2018Коментари (0)3876
©
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден митническият инспектор Ст.Ст. Той поискал и получил подкуп в размер на 400 лева чрез изнудване, като злоупотребил със служебното си положение – престъпление по член 302, т. 2, буква "а“, във връзка с член 301, ал. 1 от НК.

В началото на март 2017 г. митническият служител отишъл в търговски обект. Поискал да купи домашна ракия, тъй като му предстояло да прави сватба. Продавачът му обяснил, че в обекта не продават наливен алкохол, но обещал да попита и ако някой продава, да му се обади. 

След посещението на подсъдимия търговецът се обадил на дядо си, който варял всяка година домашна ракия за лична употреба. Възрастният мъж се съгласил да продаде част от нея, тъй като му трябвали пари за дърва за огрев. Внукът се обадил на Ст.Ст., като обяснил колко ще му струва ракията, както и транспортните разходи от Горен чифлик до Варна. Търговецът натоварил ракията в багажника на колата си и я доставил във Варна.

Митническият инспектор, който работел в мобилните групи, уведомил колегата си, че на 10 март около 9 часа е уговорил закупуването на наливен алкохол. Това означавало, че ще извършат проверка за нерегламентирана продажба. Уведомена била и ръководителката на мобилните групи в митницата.

На 10 март подсъдимият Ст.Ст. и колегата му отишли в магазина със служебен автомобил на митница Варна. Обявили, че идват да вземат ракията. Търговецът ги отвел до колата си, взел една от шестте туби с ракия, внесъл я в магазина и отсипал от течността, за да опита кандидат-купувачът. Подсъдимият оставил 2 банкноти по 10 лева за осъществяване на контролна покупка.  Едва тогава митническият инспектор и колегата му се представили.

След това подсъдимият заявил на търговеца, че трябва да ги придружи до сградата на митница Варна. Междувременно колегата на Ст.Ст. получил тревожно обаждане и си тръгнал със служебния автомобил. Останали насаме, подсъдимият заявил, че трябва "да си приготви едни 300 – 400 лева“. С колата му двамата тръгнали към митницата. Ст.Ст. отново попитал какво му е приготвил. След като не разбрал намека на митничаря, за убедителност той извадил портфейла си и посочил вътрешността му.

Търговецът заявил, че разполага само със 160 лева. Тогава митническият инспектор го накарал да спре и да изтегли още 240 лева от банкомат. Подкупът е получен чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, тъй като подсъдимият заявил, че ако не получи исканата сума, ще състави акт за административно нарушение, в който ще констатира незаконно държане и предлагане на акцизна стока – етилов алкохол. Предстои делото срещу митническия инспектор да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: