Как да проверя безплатно наличността по сметката ми?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 28.02.2023
6865
Оказва се, че дори и почти всеки от нас да разполага с някаква банкова сметка, все още въпросът как да се провери наличността й, остава. На практика това е много лесно, а и начините не са толкова много. Те са общо-взето 3, обобщава сайтът Moitepari.bg.

Отиди до банката и провери на гише

Това е може би най-стария познат начин. Достатъчно е да посетиш клон на банката. Срещу личната ти карта ще получиш информация за наличността по сметката. Това не коства разходи, може би само за транспорт до банката и отделеното време.

Използвай дебитната си карта

Притежаването и употребата на дебитна карта е нещо, с което всички сме свикнали. Тя е не само средство за разплащания и инструмент, чрез който можеш да изтеглиш пари в брой. Използвайки дебитната карта, можеш да провериш наличността по твоята сметка. Лесно е.

• Използвай банкомат

• Въведи PIN

• Избери услугата за проверка на наличност по сметката.

Имай предвид, че услугата се таксува и струва 30 – 40 ст. При ползване на банкомат на банка, която не ти е издала картата, таксата може да е по-висока.

Когато използваш банкомат, спазвай добрите практики за защита на дебитната карта от зложелатели.

Активирай онлайн/мобилно банкиране 

Това е най-модерният начин за проверка на наличност по сметка. Услугата става все по-популярна и използваема. Всъщност, електронното банкиране е комплекс от услуги, които могат да бъдат ползвани почни неограничено във времето и мястото. Проверката на наличност по сметка е само една от многото достъпни услуги онлайн чрез компютър или мобилно устройство. 

Какво ти е нужно, за да провериш наличността по сметката си чрез онлайн/мобилно банкиране?

 - Да имаш активирано онлайн банкиране (активно или пасивно). За да можеш да си провериш сметката е достатъчно пасивно банкиране. Това е банкиране при, което можеш да следиш наличност и движение по твоята сметка, но не и да правиш преводи и някои плащания. Всички тези ограничения отпадат с активно банкиране

- Да разполагаш с компютър или мобилно устройство (телефон или таблет)

- Да имаш достъп до Интернет.

Проверките, които можеш да правиш онлайн обичайно са безплатни, както често е безплатно и самото онлайн банкиране. Разбира се, при някои банки е възможно да ти начислят месечна такса за самата услуга онлайн банкиране, но тя не е висока.

Освен, че бързо и удобно можеш да получиш желаната информация, услугите които се таксуват, са значително по-евтини. Интернет банкирането може да намали разходите ти за тях с до 50%.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).