КЗП: Верига за бързо хранене слага топено сирене вместо кашкавал в сандвичите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:14 / 26.08.2015
3042
Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на верига ресторанти за бързо хранене да заблуждава клиентите си, че влага в сандвичите кашкавал, след като на практика ползва заместител - топено сирене. За подобно нарушение Законът за защита на потребителите (ЗЗП) предвижда и глоба до 30 000 лв.

На ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава влаганата съставка "кашкавал".

При документална проверка на фактурите от производителя КЗП установи, че артикулът е изписан като "топено сирене триъгълни парчета" или "триъгълни парчета" без подробно описание. 

Върху представената пред контролния орган опаковка на продукта е записано: "Нарязано топено сирене. Триъгълни филийки.", а на етикета на производителя върху кашона стои надпис: "Топено сирене", сигнализират от институцията. 

Очевидно става дума за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и начина на представянето му в ресторантите от веригата.

Комисията счита, че невярната информация в рекламните материали относно вида на влагания продукт, като част от съставките на различните сандвичи, заблуждава потребителите и е възможно да повлияе на решението им за покупка.

КЗП обаче не упоменава името на веригата!


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Асен Василев: Никога повече с Борисов и Пеевски
Стефан Янев от Пловдив: Политиката не е дейност, която прилича на...
Калин Стоянов с последна информация за сигналите за купуване на г...
БНБ с информация за фалшивите банкноти
Появиха се кадри след гонката във Велико Търново
Увеличават цените на допълнителните пакети от 1 юли


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).