Иззеха над 100 000 артикула от стоков базар в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 15.09.2022
890
От стоков базар в София са иззети над 100 000 артикула след акция на служители на отдел "Киберпрестъпност“ при ГДБОП. Специализирана полицейска операция е проведена за противодействие на незаконното разпространение на продукти, носещи обозначения на защитени търговски марки, съобщиха от МВР. Полицейските действия са извършени под ръководството на Софийска районна прокуратура и с помощта на представители на Европол.

Чрез страници в социални мрежи и сайт неправомерно са предлагани за продажба продукти, обозначени с логото на различни световноизвестни търговски марки. Дейността е извършвана без необходимото по закон съгласие на правоносителите, като системно са нарушавани правата върху регистрираните търговски марки. 

Иззети над 100 000 артикула – аксесоари за мобилни телефони, преносими тонколони, джойстикове, слушалки, зарядни устройства и други. Преустановена е дейността на интернет страниците, от които са предлагани продуктите.

Разследването по случая продължава под ръководството на  прокуратурата с разпити на свидетели, назначаване на експертизи и повдигане на обвинения.

Преди дни митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха близо 100 000 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост. През изминалия месец са предотвратени общо 51 опита да бъдат пренесени стоки с лого на защитени търговски марки, съобщават от Агенция "Митници“. 

ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).