Извратен хакер иска снимки по прашки на търновски студентки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:25 / 11.12.2015
5222
Търновски студентки се оплакаха от хакер, разбил паролите им във Фейсбук и ги изнудвал за разголени снимки. Магдалена Пеева и Моника Великова, четвъртокурснички във Великотърновския университет станали жертви на атака, след като преди дни.

Магдалена предоставила на своя приятелка в Англия паролата за личната си поща. Предтекстът бил, че момичето искало да изпрати от чужбина документи до майка си.

Уговорили се след това студентката да смени паролата си, но по-късно се оказало, че не може да влезе във фейсбук профила си.

Изяснило се, че и профилът на момичето в Англия е хакнат, а Маги е дала паролата си на неизвестно лице, представило се за приятелката й в мрежата.

"В пощата си имах всички възможни лични данни. Номер на банкови сметки, ПИН кодове за дебитни карти, регистрации, пароли" притеснява се студентката. 

От Фейсбук профила на приятелката си Моника тя започва да пише към "себе си", за да разбере какво цели крадецът на самоличност.

"Дай ми твои снимки по прашки и ще ти върна паролите", предложил хакерът. 

После настоял да побърза, защото имал да разбива още профили на нейни приятелки от Фейсбук.

Другата пострадала - Моника разказа, че приблизително по същото време е открила опити да й бъде разбита пощата. Успяла обаче да осуети проникването. 

Двете студентки са качили в различни групи в социалната мрежа предупреждение към своите приятели, че профилът на Маги е хакнат, и че има опасност да се злоупотребява от нейно име.

Предупредили са никой да не си дава паролите и личните данни, но вече имало и други жертви между фейсбук приятелките на Магдалена. Злосторникът криел самоличността си грижливо и се включва от различни IP-та, показало собственото разследване на момичетата.

След жалба в полицията с издирването на хакера ще се заемат и от МВР.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Млад родопчанин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Mъжът, който намери Сашко: Бяхме ли се забавили 5 минути, щяхме д...
Ето какъв е трафикът по границите ни
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).