Изпълнила ли е България условията за Шенген, говори Мария Габриел

Автор: Алена Соколчева
Коментари (2)
14:06 / 15.12.2023
1754
България е изпълнила всички условия и трябва да бъде в Шенген. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на заседание на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната.

"Продължаваме да отстояваме нашата позиция, че проявяваме разбиране към вътрешнополитически ситуации, но България ще е тази, която ще си отстоява извоюваното с много труд, усилия и резултати", категорична бе Мария Габриел.

По думите ѝ това, което е важно за България, е още веднъж да отстои позицията си, че България е заслужила своето членство в Шенген.

Вицепремиерът заяви, че преговорите вървят паралелно и с Нидерландия, и с Австрия. Тя подчерта, че са важни и позициите на останалите държави членки. 

Габриел бе категорична, че няма опасност България да бъде разделена от Румъния в процеса. "На този етап трябва да изкажа благодарност за това, че с колегите от Румъния не се поддаваме на каквото и да било изкушение и смятам, че е много важно да продължим заедно", каза тя.

Припомняме, че и президентът Румен Радев заяви, че е напълно възможно България да бъде приета в Шенген още тази година, стига да се положат усилия в още няколко направления и да бъде продължено започнатото от служебните правителства.

Виж коментарите (2)

Още по темата (380):
08.05.2024 6 деца са изведени от страната без съгласието на другия родител
18.04.2024 Еврокомисар: Напълно готови сте за Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
03.04.2024 Адвокат Пламен Бекирски: Който е решил да отвлича детето си без съгласието на другия родител, има от какво да се безпокои
02.04.2024 Вътрешният министър на Австрия за влизането на Румъния и България в Шенген: Би било погрешно да се определи конкретна дата
02.04.2024 Два дни след присъединяването ни към Шенген, изведоха дете без съгласието на единия родител
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).