Изнасиленото от двама афганистанци момиче, е било предупреждавано да не се среща с бежанци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:53 / 22.10.2019
6629
15-годишното момиче, което бе изнасилено брутално от двама афганистанци в изоставена сграда в столицата, е било предупреждавано многократно да не се среща с бежанци. Жертвата често контактувала с тях и не се е вслушала в препоръките, които дори били отправени в писмен вид, съобщава Нова телевизия. 

Девойката, която живее в приют в столичния квартал "Овча купел", е имала вечерен час, който очевидно не е спазвала. Бежанците Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай, които миналия вторник са се възползвали от нея по най-грозния начин, също са имали такъв.

След като Софийски районен съд ги освободи с мярка за неотклонение "надзор от инспектор от детска педагогическа стая", те са настанени обратно в общежитията за мигранти в квартал "Военна рампа". Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен.

По думите на говорителя на районната прокуратура Невена Зартова обаче, изнасилването е извършено по брутален начин, като преди това е използван и нож за заплаха.

С непълнолетната жертва работят психолози. По думите им, целият й живот е белязан от насилие. Била трудно дете, което често пъти ставало жертва на тормоз.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).