Иван Гешев се срещна с ръководството на Съюза на българските емигранти в Израел

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:58 / 09.03.2023
1248
Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с председателя на Съюза на българските емигранти в Израел "Йехуд Олей България“ - Ино Ицхак, и с Ашер Арпаз, заместник-председател на организацията.

Пред представителите на българските евреи в Държавата Израел Иван Гешев подчерта ангажираността на българската прокуратура по противодействие на проявите на антисемитизъм и език на омразата. Главният прокурор акцентира върху проведената в края на миналата година в столицата международна конференция "STOP HATE SPEECH“, както и предприетите действия от страна на институциите за недопускане провеждането по улиците на гр. София на антидемократична проява като т.нар. "Луковмарш“.

Срещата на Иван Гешев с Ино Ицхак и Ашер Арпаз се проведе в контекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор запозна Ицхак и Арпаз с инициативата на Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България в центъра на столицата да бъде издигнат паметник в памет на юристите, участвали в спасяването на нашите сънародници от Холокоста.

Съюзът на българските емигранти в Израел – "Йехуд Олей България“, е създаден през 1946-1947 година непосредствено след голямата вълна имигранти от България, съгласно сключената спогодба между двете държави. Една от главните цели на организацията през годините е била подпомагане на новодошлите имигранти за приспособяването им към условията на живот в Израел.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
09.05.2023 Гешев на среща с евреи в Ню Йорк, хвалят го за позицията му срещу престъпленията от омраза
11.03.2023 Парламентът ще приема посетители днес
09.03.2023 Министърът на културата подкрепи идея за паметник на български юристи, спасявали български евреи
09.03.2023 Йотова: И днес има "експерти", които проповядват, че машината на смъртта е измислица
09.03.2023 Борисов: 80 г. от най-великия акт на човешко достойнство в историята на ХХ век - спасяването на българските евреи
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).