Иван Демерджиев намекна за предстоящи уволнения в МВР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:19 / 02.09.2022
2310
До дни ще бъдат предприети мерки и ще има рокади в регионалните дирекции на МВР. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев по време на инспекция на българо-турската граница, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Текат вътрешни проверки. Имаме няколко такива случаи, в които "Вътрешна сигурност“ работи особено активно. Събрали сме всички данни и от ДАНС, и от нашата "Вътрешна сигурност“, от всички служби за случаи, които имам съмнения, че са замесени наши полицаи. Работим по тези случаи. Ще бъдат предприети мерки още в следващите дни в различни посоки. Ще има рокади, ще има лица, срещу които ще бъдат образувани наказателни производства.

Мерките са на различно ниво до към среден състав. Имам предвид в дирекциите на регионално ниво. В София настъпи промяна, има нов директор на "Гранична полиция“. Сега се сформира екип около този нов директор, за да го подсилим допълнително. Екипът е назначен вече и започва работа“, заяви Демерджиев.

Вътрешният министър обясни, че служителите на "Гранична полиция“ са наясно как незаконните мигранти преминават границата ни с Турция.

"Имаме яснота откъде преминават мигрантите. Много се спекулира с пробойните. Средства в тази посока вече са обезпечени, планирали сме дейностите и МВР започва да ги изпълнява. Преодоляването на съоръжението става за минути със стълби и най-често правят. Не си представяйте, че те преминават през определени дупки в защитното съоръжение, те поставят стълби, най-често стволове на дървета и буквално за минута-две успяват да го преодолеят. Видях записи от камерите как точно се случва“, каза той.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).