ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Искат чудо по Коледа - стоките да поевтиняват, а не да поскъпват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 03.10.2012Коментари (8)2152
© Plovdiv24.bg
Повече хранителни стоки да бъдат на промоция по Коледа и новогодишните празници, обсъждаха вчера земеделският министър Мирослав Найденов и представители на търговските вериги. Целта е празничните намаления да се съсредоточат към продуктите от първа необходимост. В края на всяка година по Рождество министърът се обръща към търговците на храни да дадат възможност и у нас да се случи чудо по Коледа, както става в другите държави - стоките да поевтиняват, а не да се увеличават. По време на разговорите е ставало ясно, че форматът на намаленията няма да е един и същ за всички вериги, търси се по-разчупен вариант и включването на повече стоки. Освен това всяка верига сама ще избере и различно време, в което да предлага своите промоции. Най-важното е повече хора да могат да се възползват от тази възможност, каза министър Найденов.

Вече трети месец продължава кампанията на няколко вериги да "замразят" цените на десет основни хранителни стоки - бял хляб и хляб "Добруджа", краве прясно и кисело мляко, кренвиршите, яйцата в разфасовка по 10 броя с размер М, краве сирене и масло, кашкавал "Витоша", свинско и пилешко месо.

От хипермаркетите са отчели повишено потребление на тези продукти, част от които се е наложило да продават по себестойност или под нея, за да спазят обещанието си и да отговорят на търсенето. На вчерашната среща не е било обсъждано следващо замразяване на цените, но министър Найденов не скри, че има желание да се разшири групата на хранителните продукти, които се предлагат на промоция. Крайното решение обаче е в ръцете на търговските вериги. Те работят в жестока конкуренция за всеки клиент, потреблението е свито, българският пазар е много малък и веригите имат определен ресурс, напомни министърът.

Потребителите обаче подкрепят идеята и пазаруват стоките, които са български, и по този начин подкрепят родните земеделски производители.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.10.2012 г.
+1
 
 
За да стане така,както е в Центр. и Западна Европа, трябва управляващата ни върхушка да спре да играе на страната на големите търг.вериги и срещу нас,обикновените граждани.Това става с разбиване на монопола на големите вериги-Метро,Карфур,Билла,Кауфланд,Хит,Лидл и т.н. Как? Ами с ежедневен контрол и голеееееми глоби.Толкова големи,че да не помислят въобще да се откупуват от властниците.Ама щели да си идат.Ами да си идат.Пазарът празни пространства не търпи!Само,че имаме ли БЪЛГАРИ-управляващи?С главно Б.Само подлагащи се за комисионни временно стоящи на високи постове.Затова сме най-бедните и пазарът ни е кожодерия,а не пазар.Впрочем и "капитализмът" ни не е такъв,а най-обикновен китайски пост-комунизъм.Там капиталистите им са назначени от политбюро на всеки парт.конгрес,тук - от последното политбюро от 1989 г. Там китайците умират от глад и бягат по света,тук - същото... Открийте разликите.Разлика има само в мащабите.
+1
 
 
Наистина ще е чудо,за Коледа да поевтинеят стоките в България и много искам да го видя!
+3
 
 
Министърат ни да не се кахъри за просперитета на големите търговски вериги. В България по традиция всичко за Коледа поскъпва за разлика от другите страни. Там, където държавата е държава, а не само някаква си дума и понятие това е факт. Тук само се търсят причини, поради което това да не се случва.
Aнонимен
на 03.10.2012 г.
+3
 
 
Не цените на стоките са високи,ами заплатите са мноооого ниски.Нужно е завишение на заплатите Господин Найденов.
+2
 
 
Докато няма пределни търговски надценки цените няма да се укротят!
+4
 
 
Кел файда ! Аз три месеца ще купувам на още по-завишени цени заради случая , за да мога три дена да купувам на намалени цени , и то ако им улуча часа . Все ден нов сюрприз .
Aнонимен
на 03.10.2012 г.
+3
 
 
ха , ха , ха , какъв е тоя виц бе.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: