"Информационно обслужване" ще изпълни всички указания на ЦИК за гарантиране на честни избори

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:10 / 29.03.2023
1254
От "Информационно обслужване" заявиха, че ще подкрепят усилията на всички участници в изборния процес за осигуряване на максимална публичност и прозрачност по време на компютърната обработка на данните от гласуването на 2 април. Това съобщиха в свое становище от дружеството.

Изявлението на компанията идва във връзка със зачестилите изказвания на лидери на политически партии, свързани с присъствие на наблюдатели в ИО по време на обработката на данните.

Част от политическите партии заявиха, че ще извършат паралелно преброяване на изборните резултати.



В позицията си "Информационно обслужване" посочва още, че ще изпълни всички условия, за да гарантира провеждането на честни и прозрачни избори. От дружеството смятат, че с промените, направени в Изборния кодекс, от 2021 г. всички заинтересовани страни могат да присъстват при приемане и проверка на протоколите на секционните избирателни комисии. 

Цялото становище: 

Във връзка със зачестилите изказвания на лидери на политически партии, свързани с присъствие на наблюдатели в "Информационно обслужване" по време на компютърната обработка на данните от гласуването на 2 април 2023 г., уточняваме следното:

"Информационно обслужване" изцяло подкрепя усилията на всички участници в изборния процес за осигуряване на максимална публичност и прозрачност по време на компютърната обработка на данните в районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия от гласуването за народни представители на 2 април 2023 г.

Бихме искали още веднъж да припомним, че с промените в Изборния кодекс от 2021 г., е дадена възможност на всички заинтересовани страни, в това число кандидати, застъпници и представители на партии, коалиции и инициативни комитети, наблюдатели и регистрирани анкетьори от регистрирана социологическа агенция, и представители на средствата за масово осведомяване, да присъстват при приемане и проверка на протоколите на секционните избирателни комисии, като им се осигурява пряка видимост, включително чрез видеоизлъчване в реално време. Това гарантира публичност и прозрачност на процеса по отчитане на резултатите от гласуването.

Категорично подчертаваме, че "Информационно обслужване" ще изпълни всички решения, указания и изисквания на ЦИК, насочени към гарантирането на честни и прозрачни избори.

Виж коментарите (0)

Още по темата (817):
28.04.2024 Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подпише указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
28.06.2023 Трифонов: Всички, които са гласували за ПП-ДБ, всъщност са гласували за Бойко Борисов
24.06.2023 Ето колко струваха последните избори на партиите
Още новини от Национални новини:
Борисов: Не ми поставяйте условия
Оперират простреляното от сина на Божанков дете
Той е само на 18, но вече е една от големите надежди на България!...
Детето на Явор Божанков е произвело изстрела с боен пистолет
Трагедия в Търновско: Дете на кандидат-депутат простреля свой връ...
Бъдете внимателни! Замесиха голяма наша банка в измама


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).