ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Има вероятност Гълъбин Боевски да бъде съден у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 30.11.2011Коментари (9)2035
© Bulfoto
Има вероятност Гълъбин Боевски да бъде съден у нас за намерения в него кокаин на летището в Сао Паулу. Това обясни адвокатът на спортиста Ивайло Дерменджиев.

"България и Бразилия са подписали международна конвенция за упойващите и психотропни вещества, в чийто обхват попада и кокаинът, която има първенство над местното право", обясни юристът.

Според защитника на Боевски досега конвенцията не е прилагана от Бразилия за български гражданин. В нея обаче се съдържа член, според който, ако двете държави преценят, че е в интерес на правосъдието, наказателното производство може да се прехвърли от едната държава в другата.

За да се прехвърли случаят в България, това трябва да бъде изискано от защитата на Боевски в Бразилия. "Адвокат Леандро Перейра се занимава само с мярката за неотклонение на Боевски. Водим преговори с друг бразилски адвокат, професор, който да се заеме със случая и да инициира прехвърлянето на наказателното производство от Бразилия в България", каза още Дерменджиев.

Юристът обясни още, че при такъв тип трансфер на наказателно производство трябва да има адекватно наказание в двете държави. В случая присъдата е еднаква в Бразилия и в България - затвор от 5 до 15 години. Дерменджиев обясни още, че досега в Бразилия не е проведено пълно разследване. До момента са разпитани само Боевски и двама служители от летището в Сао Паулу.

"Българският език е приоритетен и е по-добре да се води разпитът на родния му език за изясняване на истината", каза Дерменджиев и допълни, че багажът на Боевски е чекиран до София и българските власти имат отношение към пратката и целия случай.


Източник: bTV


Още по темата: общо новини по темата: 16
27.01.2023 »
27.10.2013 »
24.10.2013 »
24.10.2013 »
30.10.2012 »
08.07.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Едно нещо не мога да разбера аз. За чий дявол от близо 2 месеца насам почти всички медии в тая страна ежедневно ми натрапват личните проблеми на някакъв изпаднал екс олимпийски щангист и настоящо муле - трафикант? То не бяха какви ли не фантастични истории как се е сдобил с тоя кокаин, от тва че си купил пълен куфар пълен с !!!9кг!!! без да се усети, до това че го били натопили умишлено... Всеки си има глава на раменете, за да мисли с нея. И след като няма достатъчно акъл да мисли, и прави неща които са преследвани от закона, да мре там в затворите в Бразилия и тва е... Ай аман вече... А, и между другото - ако бяха хванали някой обикновен българин с такова количество, дори нямаше да се чуе за него, камо ли Вътрешно и Външно министерство да се задействат по някакъв начин да се опитат да разберат какво е станало. Обаче нали е Шампион - наша гордост, то ще се даде и направи мило и драго само и само да се опитат да измъкнат един доказан престъпник. Добре че Южноамериканските затвори не са като нашите и такива номера там не минават...там влезеш ли веднъж - няма излизане до изтичане на присъда...
Aнонимен
на 30.11.2011 г.
+1
 
 
който си мисли че този наркотрафикант ще го съдят у нас много се заблуждава - като ги хванат всички - те всички вода не напита все други ги натопили все други им натикали дрогата в ръцете те паднали от небето и не знаели какво има в куфарите им . в случая най тъпото е че държавата е застанала зад един такъв нарушител на закона -и искат да изкаряат бразилските полицаи - тъпи -- затова съд на място и каквото му се полага
+2
 
 
Кой луд ще му продаде куфар в които има кока и за какво му е да го продава ????И ти се прибираш в България и в куфара ти кока и ти после е продаваш и взимаш пари и само за едното мерси от Бразлия подарък !!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: