Икономист: Държавата играе ролята на една лоша мащеха по отношение на застраховките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:07 / 07.09.2022
1094
"Голяма част от застраховките, които се включват в България, са задължителните застраховки. Основно такава е "Гражданската отговорност“. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" икономистът Петя Георгиева от Института за пазарна икономика (ИПИ):

"Тук-там има застраховки на имоти, когато те са ипотекирани и банката изисква някакво застраховане. Банката знае, че има сериозен риск да се случи нещо на имота чрез неговия собственик и по този начин да не успее да си получи ипотеката обратно. Банката може да си върне имота, но той има вероятност да бъде увреден, което за банката е сериозен риск, така че тя поема задължението имотът или собственикът да бъдат застраховани".

"Държавата играе ролята на една лоша мащеха", добави още Георгиева:

"Всъщност идеята на държавата е не да помага на хората изцяло да възстановят своите щети, а идеята е държавата да се намеси дотолкова доколкото може да осигури първоначална защита на тези хора, както и да осигури някаква форма на превенция".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).