Йеромонах Никанор: Държавата я загубихме, да не останем и без родина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:34 / 28.09.2015
4944
Позицията на Светия Синод на Българската православна църква да не се приемат още имигранти в България е правилна, защото сме застрашени. Но то си е събитие, че Синодът изобщо има някаква позиция. Държавата си я загубихме, но е важно да не останем и без родината си, каза в "Тази сутрин" по bTV Никанор, който е йеромонах в Гиганския манастир "Св. Козма и Дамян".

В съобщението на Светия Синод Българската православна църква се обявява категорично срещу войната и настоява, този, който е създал повода за този проблем, той да го преодолее. Не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава.

"Има 2 млн. сирийци в Турция, а повечето от тях са мъже. Да се борят с терористите в страната си. Като не искат, съжалявам! Да отидат в друга страна!", заяви йеромонах Никанор.

"Нашият народ е в голяма демографска криза. Всъщност тя е криза на оцеляването. Не че църквата ни не е милосърдна. Напротив, първа наша грижа е да помогнем. Всеки ден като свещеник се моля по два пъти за тези скърбящи хора, за пленниците в Сирия, но ако приемем едно голямо миграционно "тяло", не знаем дали когато излезем от тази същностна и демографска криза, дали ще имаме нашата България.

Светците отци казват когато помагаме на някой, който се дави, да му подадем пръчка, за да не може да ни завлече в реката. Ако се наложи, трябва да пуснем пръчката, за да не се самоубием в желанието си да спасим другия", заяви свещеникът.

"Трябва да помагаме на хората, но не и толкова глупаво, че да си дадем родината. Това е нашата земя, на която трябва да се раждат българи. След 50 години Европа ще се дехристианизира, ако приеме всичките имигранти, които искат да дойдат тук", каза още йеромонах Никанор.


Виж коментарите (10)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).