Хубавите имоти бързо свършват. Всички строителни компании разпродават продукта си още преди грубия строеж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:03 / 30.01.2024
21758
“През 2019 година отново всички говореха за “имотния балон", както и в момента. Но докато има толкова силно търсене на пазара на имоти, той няма как да отбележи спад".

Това коментира в рубриката "Портфейл" в ефира на "Дарик Радио" председателят на Национално сдружение недвижими имоти Александър Бочев.  

"В момента не можете да намерите ново строителство на прилична локация с прилично изложение, защото всички строителни компании разпродават продукта си още преди да са завършили грубия строеж", заяви Бочев.

"Той припомни, че се очакваше и повишение на лихвените проценти по ипотечните кредити, но то също не се случи, тъй като банките разполагат с огромен излишък на ликвидност". 

България е една от малкото европейски държави, в които почти липсва каквато и да е регулация на брокерската професия в сектора на недвижимите имоти.

Точно това се опитва за промени проектът на Закона за посредническите услуги при сделки с недвижими имоти, който беше внесен в Народното събрание през ноември миналата година.

Според Бочев, най-сериозните ползи от приемането на закона със сигурност ще бъдат за потребителите, като една от най-важните е борбата с нелоялните търговски практики, включително фалшивите обяви и предоставянето на подвеждаща информация. 

Той даде за пример пазарът на наемите, където в ниския ценови сегмент масово се публикуват фалшиви обяви, които откровено подвеждат потребителите с несъществуващи оферти, нереалистични цени и т.н.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).