ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Христо Иванов зачеса президента: Вместо да се занимава проруска пропаганда, Радев е добре да си влезе в ролята
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:22 / 14.02.2023Коментари (0)1504
© bTV
Не твърдя, че разбирам с военно дело, аз се занимавам с политика. Вместо да се занимава проруска пропаганда, Радев е добре да си влезе в ролята на президент. Така отговори на обвиненията на Румен Радев лидерът на "Демократична България“ Христо Иванов в ефира на bTV.

"Имам въпрос – американският конгрес отпусна 200 млн. долара във фонд, който можем да използваме за модернизация на армията ни. Ако например украинците имат нужда от ПВО, ние имаме такива комплекси, ако можем да ги заменим с модерни образци, отказът за това да го направим кого обслужва? Какви са плановете на служебния кабинет да се възползва от тези средства? Има задължение по устава на ООН да се оказва помощ на нападната страна“, каза той.

"Радев може да нарича опонентите си партии на войната – държи се сякаш е в предизборна кампания. ДБ, заедно с ПП, направихме опит да се излъчи правителство. Радев беше този, който връчи мандата на Корнелия Нинова – за четвърти път, де факто го връчи на себе си, за да управлява. Той не положи усилия да намери допирни точки между партиите. Когато ни покани на консултации, се държеше сякаш е в кампания, нападаше ни. Разбирам, че той е постоянно в кампания, че му е тясна ролята на държавен глава, но е тъжно, когато националният интерес плаща за това“, смята той.

По темата "Магнитски“, Иванов коментира: "Това поставя България в изключително неблагоприятно положение. Става дума за извънредно политическо средство между съюзници, когато правоохранителните органи на съюзническа държава разполагат с някакви данни, те се предоставят на другата страна на база доверие между двете. Това в момента е израз на огромно недоверие от страна на САЩ.“

"Не разчитам Гешев да си подаде оставката, но това трябва да се случи. Нека си спомним как се промени икономиката на България между 2001 г. и приемането ни в ЕС – огромно нарастване на стойността на всичките ни активи, на заплатите, заради ясната политическа перспектива. В момента, заради неясната политическа перспектива, заради явния корупционен риск, заради докладите на ЕК по наш адрес, заради това, че не можем да влезем в Шенген, че изгубихме перспективата заради ГЕРБ да влезем в Еврозоната“, смята той.

Той заяви, че ГЕРБ саботират всички опити за съдебна реформа от поне 2015 г. и е време да спрат с това: "На България ѝ трябва конституционна реформа, защото без това не можем да реализираме следващият скок в развитието си. "Магнитски“ е погром за нас и се дължи на това, че не правим реформи, а Гешев продължава да е главен прокурор и замита всичко под килима.“

"Нека свършим необходимото в следващия парламент – конституционна реформа, за която носят отговорност всички партии. Заедно с партньорите ни от ПП даваме на гражданите да гласуват за ясен полюс на промяната, за тръгване напред. Страната затъва в безвремие, трябва да го спрем. ДБ и ПП можем да поемем ангажимент да правим реформи“, допълни той.


Още по темата: общо новини по темата: 816
17.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
28.06.2023 »
24.06.2023 »
02.06.2023 »
предишна страница [ 1/136 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: