Хлябът може да поскъпне заради тока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:58 / 03.08.2015
1584
Хлябът и останалите храни ще поскъпнат с увеличението на цената на тока. 

"Голямата заблуда е, че се запазват цените на тока за битовия потребител", смята председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България Марияна Кукушева. 

Тя е категорична, че ще има увеличаване на цените на всички стоки и услуги. 

"Ще ограничим износа на България, който е един от най-важните компоненти за развитие на икономиката на страната. Това ще доведе до корекция на цените, драстична, непредвидима и необяснима", коментира още Кукушева, цитирана от "Черно море". 

По думите й това ще доведе до затваряне на работни места, ще увеличи сивия сектор и ще има категоричен спад в конкурентоспособността. 

"Няма външен наш партньор, било на хранителни или нехранителни стоки, който да приеме да бъде коригирана цената на доставената продукция и той да бъде съпричастен с това", каза още тя. 

Хлебопроизводителите застават зад искането на работодателските организации да се поиска оставката на Иван Иванов, както и да се преразгледа поведението на всеки член на комисията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).