Гръцките трактори са все по-близо до границата ни, нашите шофьори нащрек

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:59 / 26.01.2017
2674
Гръцките трактори са все по-близо до границата ни. Десетки селскостопански машини от вчера са струпани в района на Серес и имат готовност да тръгнат към Промахон и да блокират граничния пункт.

Селскостопанска техника, строена от двете страни на пътя за Солун, всеки момент може да го блокира. Края на колоната от трактори не се вижда, а според гръцката полиция всеки момент тук ще дойдат фермерите и ще се отправят към границата.

Вчера те направиха такъв опит, но бяха спрени от полицията. Затова затвориха пътя към Солун за един час. Български шофьори днес тръгнаха притеснени на път.

Полицейското присъствие в района на Серес е засилено. Към тях се присъедини и жандармерия. Българските превозвачи пък са в стачна готовност - готови са да направят контрапротест, ако границата бъде блокирана. Миналата година повече от 40 дни на граничния пункт между Кулата и Промахон имаше блокада, което доведе до много загуби за превозвачите, както и за туризма у нас.

Източник: bTV


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).