ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Говори набедената за Мата Хари в спалнята на Борисов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:53 / 29.04.2021Коментари (1)11529
© EVA
Христина Бобокова е родена в Пловдив. Тя е изкуствовед и управител на "Нумизматичен музей-Русе“. Занимава се също с културен и винен туризъм. Споделя, че работата й е свързана с пътувания и срещи, които отнемат време, но неин приоритет си остава домът. В края на 2020 мъжът й, Пламен Бобоков и брат му Атанас Бобоков, собственици на "Монбат“ и "Приста Ойл“, бяха арестувани по разследване за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Проблемите им с прокуратурата продължават и до днес, а междувременно Христина Бобокова беше свързана както с Васил Божков, така и с Бойко Борисов. Съпругата на бизнесмена Пламен Бобоков коментира защо жълтата преса замеси името й в скандала с жената, снимала в спалнята на Борисов, в интервю за списание "Жената днес"

Последната година живеем в безпрецедентна ситуация заради коронавируса. Световният локдаун затвори всички ни. Как ви се отрази този "затвор“?

Повече от година измина под знака на Covid-19 и определено постави целия свят в една сюрреалистична картина, която едва ли някой би си представил като възможна. В личен план, всичко това ще остане в спомените ми като изключително наситен на разнопосочни събития и емоции период. Период, посветен и отдаден на голямото ни сплотено семейство – на децата, съпруга и близките ни. Време, в което учех себе си на повече смирение, признателност и търпение. Време за непрочетените книги, за нови работни планове и, разбира се, време за равносметка.

Този "затвор“ съвпадна и с друго събитие – повдигнатите от прокуратурата обвинения към съпруга ви и неговия брат. И така ви превърна от съпруга на един от най-успешните бизнесмени у нас и жена, която се занимава с културни и арт проекти в съпруга на човек, който е чест "гост“ на новините  в съдебната хроника. Казвали сте, че това е атака. Ако е така – от кого и защо Бобокови?

Хубав въпрос. Радвам се, че го задавате. Случилото се не променя факта, че продължавам да съм съпруга на един от най-успешните български индустриалци, доказал се с множество авторитетни международни бизнес проекти, независимо от грозно изфабрикуваните атаки срещу него и брат му, не другаде, а тук – в родината. Надявам се, да ми зададете отново същия въпрос след време, когато цялата тази публична стъкмистика отпадне и прокуратурата претърпи пълно фиаско по скалъпения си, поръчков сценарий. За жалост, тогава отговорността за своеволията на прокуратурата ще понесе държавата, а не хората с власт и болно съзнание, които стоят зад всичко това.

Що се касае до моите интереси в изкуството, те си остават неподвластни на случващото се и на времето. Обмислям множество проекти, но глобалната пандемия внася забавяне в хода и реализацията на не малко процеси в света.

И все пак, кого визирате по повод атаката?

Не са много хората, които имат властта и ресурсите да го направят.

В същото време жълтата преса насочи и друг прожектор към вас – че вие сте жената, снимала в спалнята на Бойко Борисов. Вече отрекохте тази медийна версия. Кажете – коя е Христина Бобокова?

Винаги е предизвикателство, когато човек трябва сам да опише себе си. Неслучайно и в изкуството, автопортретът е дълбоко психологически жанр, в който творецът навлиза само ако познава добре същността си, не се страхува да разкрие тайните си или е пълен аматьор.

Близките ми са единодушни в мнението си за мен, описвайки ме като: експресивна, артистична, нежна, но едновременно с това и силна личност. Мога да се съглася с тях.

Как си обяснявате, че бяхте замесена в този скандал? Ако това е атака – кой ви атакува и защо?

Не атакуват мен – атакуват семейството ни.

Вие не участвате в бизнеса на съпруга си, но ръководите "Нумизматичен музей-Русе“ и фондация "Братя Бобокови“. И там имаше проверки…

Да, така е и наскоро дадох подробно интервю по темата за Дневник. Сега сме концентрирани по реставрационни процеси по сградата на музея, която изисква много прецизно отношение. Вдъхновени сме от много световни примери в това отношение, където частни музеи често са архитектурни забележителности. Някои собственици на колекции вдъхват нов живот в исторически сгради, а други възлагат авангардни проекти на световно известни архитекти. Харесвам много примера на архитектурното студио на Томас Хетъруик, което трансформира историческата сграда за съхранение на зърно на пристанището в Кейп Таун, Южна Африка, в Музея Зейтс за съвременно африканско изкуство. Иска ни се нещо подобно да се случи и тук, в България, и едно старо училище заживее нов живот. Предстои ни още много работа, макар че най-важната и трудоемка, свързана с укрепването и възстановяването на фасадата, е вече напълно завършена.

Завършила сте математическа гимназия, а после и журналистика, но избирате изкуството. Защо?

Математиката е универсалната наука, която учи на логическо мислене. Чрез теория, на база нелинейни динамични системи, тя може да обясни дори хаосът във Вселената – явление, известно с чувствителност към началните условия. Ако предположим, че българската журналистика е в бездната на непредсказуемостта и със силна чувствителност към началните условия на информация, то е твърде вероятно изкуството да е онова неизвестно, което да удовлетворява всички мои решения по най-логичен път. За мен, изкуството е важна част от ежедневието ми, израснала съм в арт среда и днес възпитавам децата си с любов към изкуството, музиката, културата, а също и историята. Съпричастна съм с всички творци, артисти, хора, заети в сферата на културата, музеите и галериите, както и търговците на изкуство, които редом с всички останали отрасли преминават, макар и трудно, стоически през пандемията.

Ако последната година е време за размисъл, ако всичко, което ви се случва, е вид урок – кой е урокът, който научихте лично за себе си?

Смятам, неосъзнатият урок за всички през пандемията е, че докато преди се стремяхме да постигнем много и да имаме повече, разбрахме, че всъщност можем и с много по-малко. По-малко пътувания, по-малко работа, по-малко контакти и по-ограничено общуване. Ритъмът на живот доста се забави и сви. Останаха най-важните и всъщност най-стойностните неща – здравето, семейството, любимите хора и верните приятели. Мисля, че всеки извървя своеобразен път навътре към себе си и равносметките вече са налице. Моята е, че щастието е възможно само ако е споделено.

Какво ви даде и какво ви отне тази последна една година?

Даде ми яснота относно хората около мен и като с магическа пръчка ме освободи  от излишни "приятелства“, за което съм облекчена и наистина благодарна. Радвам се, че загубите бяха малко. По принцип, не съм човек, който с лекота се лишава от познанства, но сега се чувствам добре  – обградена съм от хора, които ме зареждат с позитивна енергия. Това ме вдъхновява, прави деня ми ползотворен, а липсата на напрежение и лицемерие са полезни за изборите и решенията ми.

Занимавате се с много културни и арт проекти, но сте и съпруга и майка на три деца. Как успявате да съчетаете всички тези роли?

Съчетавам всичките си отговорности чрез добра организация. Разчитам и благодаря на хората, с които работя в различните си дейности – те са чудесни професионалисти, партньори и колеги. Работата ми е свързана с пътувания и срещи, които, разбира се, отнемат време, но въпреки всичко – мой приоритет винаги си остава домът. Затова не харесвам, когато думата "компромис“ се ползва като своеобразен параван от някого, по повод факта, че се е посветил на семейството, загърбвайки кариерата. Това за мен е съзнателен избор. Опитвам се да намеря баланс в изборите, които правя и мисля, че за сега успявам.

А в коя се чувствате най-удобно?

Професионалната реализация е изключително важна за всяка една съвременна жена, но моята роля на съпруга и на майка е всъщност тази, посредством която получавам най-често онова, от което се нуждая  – любов, уважение, грижа и внимание.

Как обяснявате на децата си всичко, което се случва през последната година?

За наша радост, имаме интелигентни деца, с чието поведение дори в настоящата ситуация се гордеем. Не беше нужно да им обясняваме каквото и да било, защото те добре ни познават и осъзнават абсурдността на нещата. И тримата са много различни като деца, но са и позитивни, любознателни и градивни.


Още по темата: общо новини по темата: 257
08.11.2023 »
08.02.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
13.05.2021 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
А тя кого атакува като влиза и снима в чужда къща?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: