Голяма спецакция срещу детското порно в Пловдив и още 9 града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:30 / 24.02.2012
3472
14 от засечените IP адреси са в България. При претърсването в градовете Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Сливен и София са иззети компютри, флашпамети, дискове и над 100 гигабайта сцени на детско порно

Служители на ГДБОП проведоха операция за неутрализиране на мрежа от разпространители на видеофайлове с кадри на сексуално насилие с деца. Действията са част от международна акция срещу разпространението в интернет на видеоматериали, в които деца от 2 до 11 години участват в порнографски сцени.

Сигналът е подаден от Интерпол Баден-Вюртемберг. Според информацията, в децентрализирана система са били установени и засечени IP адреси от адресното пространство на общо 95 държави от цял свят, в това число и от България. През тях във виртуалното пространство са споделяни и разпространявани порнографски видеофайлове със сексуално насилие и извращения с малки деца, на видима възраст от 2 до 11 години.

Антимафиотите от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" и колегите им от регионалните структури на ГДБОП в Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Сливен и София извършили обиски, претърсвания и изземвания на 14 адреса в страната. Образувани са 11 досъдебни производства. При операцията са иззети 14 компютърни конфигурации, лаптоп; 19 външни харддиска, 4 флаш- памети, 2 рутера, 562 оптични носителя. При първоначалния оглед на иззетите компютри са открити над 100 гигабайта детска порнография.

С полицейска мярка "задържане под стража" за 24 часа са деветима мъже на възраст от 25 до 45 години.

На задържаните предстои да бъдат повдигнати обвинения за разпространение на порнографски материали в Интернет, за създаването на които са използвани деца - престъпление по чл.159, ал.4 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
16.12.2011 Европа погна детската порнография с операция "ICARUS", България помага
04.11.2011 Съдът остави в ареста задържаните за разпространение на детско порно
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).