ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Глобиха жена, наклеветила доскорошната си свекърва в изневяра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:30 / 09.11.2020Коментари (0)1921
©
1000 лв. глоба, 500 лв. за неимуществени вреди и малко над 1 200 лв. за направените разноски за адвокат ще трябва да заплати старозагорка, която в телефонен разговор със сродница наклеветила доскорошната си свекърва в изневяра, информира "Монитор". Решението е на състав на окръжния съд, който се произнесе по дело, гледано от районен съдия и обжалвано от загубилата го млада дама, според която първата инстанция не е обсъдила коректно ситуацията и е дала неоправдан превес на показанията от противниковата страна.

На втората инстанция обстойно са проверени всички гласови и писмени доказателство по казуса от 13 октомври 2019 година, когато бившата снаха на жалващата се, в разговор по телефона с етърва си заявила дословно, че "вечер свекърва й изчаква подпийналият си съпруг да заспи и напуска апартамента, за да изчезне в неизвестна посока с чакащия я на улицата с автомобила си любовник“. Разговорът е бил потвърден както от етървата, така и от бившите свекърва и свекър, представена била и разпечатка от мобилния оператор.

Обстоятелствено  в протоколите на съдебното заседание са отразени впечатленията от проведените очни ставки и дадените показания от двете страни в процеса. Категорично не е прието твърдението на ексснахата, че първоинстанционният съд не е изследвал генезиса на случилото се. Припомнено, е че засегнатата е искала обезщетение от 3 000 лв за преживените страдания от лъжата, но е уважена сумата от 500 лв. Съдията е отхвърлил като неоснователно искането да се изследва защо свекърът не се е заинтересовал от личността на любовника.

"Повдигнатите въпроси от защитата във въззивната жалба и в пледоарията за липсата на конкретика, свързани с това кое е лицето, с което тъжителката тайно се срещала, по кое време, къде и кога се е случвало това, за да могат да се проверят тези факти, окръжният съд счита за неуместни и необосновани. В делото липсват каквито и да е данни в тази насока, след като нито подсъдимата, нито тъжителката, нито свидетелката дават информация в тази насока“, подчертава съдът.

Малко по-надолу в протокола е отбелязано още:" Казаното от подсъдимата …в разговора по телефона с …, че когато съпругът на тъжителката си пийне, тя го приспива и излиза и тръгват нанякъде с любовника си, безспорно представлява разгласяване на позорно обстоятелство. Общоприето е, че брачната изневяра е позорно обстоятелство, с което се засяга авторитетът, репутацията на тъжителката. Деянието е извършено с пряк умисъл  и с него са наранени честта и достойнството на тъжителката.“ Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: