"Газпром" - опасен завой към Москва или единственият шанс?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:04 / 22.08.2022
2431
Решението за нови разговори с "Газпром" разпали искрите на политическата сцена. Някои от партиите видяха решение на проблема с газовите доставки, а други - още по-голям проблем. Стигна се и до обвинения. Новината, че страната ни ще търси обратен път към руския газ раздели партиите на две групи. За и против.

"Това е една голяма грешка. Това е опасен завой към Москва, който ще има сериозни последствия", посочва Мартин Димитров, “Демократична България".

"Това е единственият шанс и това трябва да се случи максимално скоро и бързо", подчерта  Костадин Костадинов, председател на “Възраждане".

В мотивите си от "Демократична България" посочиха, че има достатъчно надеждни доставки на природен газ към страната ни. И без "Газпром". И дадоха пример.

"Имаше алтернатива - тя беше тези 7 танкера. Тя беше разширяване на доставките от Азербайджан. Тя беше купуване на свободни количества от Турция. Вместо това служебният кабинет тръгна по най-грешния и опасен път да преговаря с Москва", заяви Мартин Димитров, “Демократична България", предава Нова тв.

От “Възраждане" са на противоположната страна. Според тях няма как да има гаранция за зимния сезон, ако към България не потече синьо гориво от Русия. Но предупредиха, че може и да не е толкова лесно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).