ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ГЕРБ-СДС с ултиматум към БСП: Или списък със законите, или маските падат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 20.07.2022Коментари (0)2290
©
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС излезе с декларация. 

Публикуваме я без редакторска намеса: 

Уважаеми колеги,

През тази седмица под ръководството на Българската социалистическа партия се водят преговори за реализиране на мандат за съставяне на правителство. Независимо, че имаме фундаментални идейни противоречия и различия във вижданията ни за ценностната ориентация и геополитическите партньорства на България, ние винаги сме уважавали Българската социалистическа партия като системен фактор в българската политика. В слечай, че мандатът бъде реализиран, Българската социалистическа партия ще носи пълна и самостоятелна отговорност за бъдещите действия на правителството, включително за законодателната му програма и за персоналните назначения. Това означава – отговорност за състоянието на страната и нейното развитие в бъдещите месеци.

На нас, като най-голяма опозиционна група в Народното събрание не ни е безразлично накъде ще бъде поведена страната от евентуално ново правителство под ръководството на Българската социалистическа партия. Затова ще очакваме отговорите на два въпроса, които според нас са от фундаментално значение, както за нас, като опозиция, така и за обществото като цяло.

Кои са 22-та закона, които много спешно трябва да бъдат приети от Народното събрание, за да се задейства Плана за възстановяване и устойчивост?

Ние сме чели Плана за възстановяване и устойчивост, знаем какво пише в него и знаем какво правителството на Кирил Петков е обещавало на Европейската комисия, за да получи средства за реализиране на заложените проекти. Искаме, обаче, мандатоносителят – Българската социалистическа партия – да представи в писмен вид на Народното събрание и на българския народ следната информация – справка:

- Кои са названията на 22-та закона, които трябва да бъдат приети от Народното събрание или да бъдат изменени и допълнени;

- Какво се очаква да бъде гласувано като нови нормативни положения във всеки един от 22-та закона;

- На какъв етап се намира работата върху всеки един от тези 22 закона и кой отговаря за изготвянето на законопроектите;

- В каква последователност ще бъдат внасяни законопроектите в Народното събрание;

- Кога се очаква да приключи второто гласуване на всеки от проектите поотделно;

каква е зависимостта между гласуването на второ четене на всеки от 22-та законопроекта и средствата, които очаквате да бъдат получени от Европейската комисия? Молим в справката да бъде посочено ясно срещу всеки закон, ако не бъде приет каква точно сума ще бъде загубена?

Искаме, колеги от БСП, да изготвите и представите тази справка не толкова за нас, колкото заради самите вас. Защото, когато я изготвите, ще видите, че под Плана за възстановяване и развитие правителството на Кирил Петков е заложило не само 22, а много повече мини. Ще видите, че правителството на Кирил Петков не просто е изготвило лош план, но самото то е направило този план неизпълним.

Ще видите, че правителството на Кирил Петков не желае тези пари да влязат в българската икономика, защото ако желаеше, нямаше да ги обвързва с изпълнението на неизпълними условия, като например условието българското Народно събрание да обещае, че ще приема закони на килограм, които не просто не е чело, но които даже още не са написани.

Това, колеги от БСП, вие знаете, че е издевателство върху правовия ред и законодателния процес. Ако изготвите справката и ни я представите, вие ще видите, че правителството на Кирил Петков е имало много ясното намерение средствата по Плана да не бъдат получени, с което българският народ да бъде обречен да търпи загуби.

Да бъде обречен на бедност. Моля, направете справка кои закони трябва да приемем, колко бързо трябва да ги приемем, какви пари ще загубим, ако не ги приемем и кажете дали цялата тази трагикомедия няма за скрита цел да бъде нанесен удар върху жизнеспособността на българската икономика. Направете справката за 22-та закона и я покажете, защото в момента вие носите отговорността и за Плана за възстановяване и устойчивост.

Кажете истината на българския народ и я кажете на себе си, за да сте наясно дали наистина искате да се нагърбите с тази отговорност? Отговорност да обезвреждате с голи ръце мините, които Кирил Петков и компанията му поставиха под икономиката на България? Включително с онези митични 22 закона, които всъщност са много повече и които не могат да бъдат приети, освен ако в Народното събрание не бъде установена диктатура.

Като казахме диктатура – ето и вторият ни въпрос.

Бойко Рашков – шеф на КПКОНПИ

Уважаеми колеги от БСП. Вие много добре знаете какъв е смисълът на това ултимативно искане от страна на вашия коалиционен партньор ПП. И то искане Бойко Рашков да бъде назначен за шеф на КПКОНПИ веднага, преди изобщо да се води разговорът за бъдещото правителство.

Бойко Рашков упражни терор върху избирателите в предишните две изборни кампании. Бойко Рашков извърши незаконни арести на лидери на опозицията, обявени от българския съд за незаконни. Бойко Рашков се превърна в символ на милиционерския произвол и антидемократичен терор, който Кирил, Асен и компания се опитват да установят в България, и то в 21-ви век.

Вие много добре знаете какво означава искането на Кирил и Асен да им назначите Бойко Рашков за тяхна персонална бухалка и за техен персонален велик инквизитор. Искаме да знаете, че ако се поддадете на този политически рекет и ако, за да запазите за няколко месеца позициите си в няколко министерства се съгласите с това назначение, вие ни обявявате директна война. Единствената цел на назначаването на Бойко Рашков е да бъде продължен систематичния опит за ликвидиране на политическа партия ГЕРБ. Няма друго обяснение.

Ако направите това вие ще обявите война не само на най-голямата опозиционна партия, но едновременно с това вие ще обявите война на правораздавателната система, на гражданското общество и на гражданския мир в България. Вие разбирате на какъв брутален рекет и изнудване сте подложени от ПП. Но ние не разбираме срещу какво бихте се поддали? Какво ви обещават? Каквото и да ви обещават, ще ви измамят. Нали знаете, че ще ви измамят?

Те в момента ви извиват ръцете да назначите Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, след което най-вероятно ще ви оставят с пръст в устата и пак няма да има правителство. Защото тяхната цел не е да участват в правителство и да отговарят за мините, които са заложили. Тяхната цел е да овладеят някои силови структури, да установят терор върху избирателите и да спечелят отново служебна победа на изборите. Ако това се случи терорът ще бъде повсеместен, включително и срещу вас. Защото вие също им пречите, нали знаете? Те не искат да споделят властта, те я искат цялата за себе си.

Не можем да допуснем, че ръководството на тази уважавана стара партия БСП ще бъде толкова късогледо и толкова заслепено от злоба и жажда за реванш, че да изпълнява желания, които ще доведат до ликвидиране на политическата система в България. Уведомяваме ви, че ГЕРБ ще издържи. Уведомяваме ви, че ще използваме всички законни средства за да се противопоставим на терора и да спрем правният и институционален безпредел, в който ще бъде хвърлена страната. Не знаем дали вие ще издържите тази гавра с вас. Дали вашите избиратели могат да понесат униженията, на които ви подлага една шепа авантюристи?

Пред вас сега има два пътя. Или да откажете да се подчинявате на рекета и изнудването на ПП, да отидем на избори и да започнем възстановяването на нормалния политически диалог. Или да им се подчините и да поемете отговорността за това, което ще се случва оттук нататък с България. Изберете между двата ваши лозунга: "С кръв сме я взели и с кръв ще я дадем!" или "Сполука за България!" Изборът е ваш.

Бог да пази България!


Още по темата: общо новини по темата: 767
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: