Френският посланик се срещна със Здравко Димитров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:00 / 19.03.2013
2272
Делегация, водена от френския посланик Филип Отие, бе на официално посещение при областния управител Здравко Димитров в сградата на Областна администрация - Пловдив.

Френският дипломат обсъди с областния управител актуалната политическа обстановка в страната. Той сподели, че новоизбраният служебен премиер е много добър познавач на Франция и в този смисъл "страната е загубила голям български дипломат". 

Отие и Димитров коментираха и протестите в страната. За пореден път френският посланик ги определи като "нормални за развитието на една демократична държава". По думите му е важно страната да се справи с този период, като се вслуша в исканията на хората и спазва принципите на правовата държава и конституцията. Българските власти трябва да бъдат поздравени за начина, по който се справят, допълни дипломатът.

По време на срещата си с областния управител Здравко Димитров посланикът сподели и за идеята да се реализира съвместен проект между ПУ "Паисий Хилендарски" и френско висше учебно заведение. Историк по средновековна история от Франция ще работи с пловдивски преподаватели, за да търсят общото между историята на България и Франция, допирните точки на двете държави и по конкретно как в миналото на Пловдив се вплита и френската история. Според дипломатът този проект ще помогне за заздравяване на връзките между двете държави. 

В края на срещата Здравко Димитров връчи на Филип Отие почетния плакет на областния управител на област Пловдив.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Тежък инцидент с дете в плевенския театър
Калин Стоянов: До момента са получени 388 сигнала за нарушаване н...
Много тъжна вест
Левон Хампарцумян: Инфлацията отново тръгна нагоре
Сигнал за взривно устройство на Летище София
Убийство с тухла и дървена вила разтърси България!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).