Евтаназията остава забранена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
09:40 / 02.09.2011
4282
Доброволната евтаназия на хора остава забранена в България. След близо тричасови дебати депутатите отхвърлиха вчера на първо четене внесения законопроект на социалиста Любен Корнезов, който предвиждаше неизлечимо болни да могат да прекратяват живота си по собствено желание. 59 народни представители бяха против текстовете, а 29 се въздържаха.

"За" евтаназията гласуваха 13 депутати от различни парламентарни сили, като числото на нещастието се появи на таблото само час след като в разискванията парламентаристите вкараха и сатаната. Павел Шопов от "Атака" заподозря, че вместо Любен Корнезов от трибуната говорел дяволът, тъй като идеята за евтаназия била "богохулна, богоборческа и човеконенавистна". Той заклейми социалиста като атеист.

"Явно вие лично се познавате със Сатаната", предположи пък Корнезов и попита Шопов откъде са им контактите и заключи, че който го е страх от отвъдното, хич да не гласува. Извън теологичните въпроси народните представители влязоха в конфронтация и за смисъла на лекарската професия.

"Кой медик ще се съгласи да бъде палач и ще спи спокойно след това", попита синият Ваньо Шарков. От ГЕРБ, които също масово бяха против евтаназията, цитираха и Хипократовата клетва, която забранява прекъсването на живота на болния. Според Лъчезар Иванов от мнозинството с приемането на текстовете щяла да се загуби "бялата лястовица на надеждата". "Няма ли право човек да реши поне кога да си отиде от тази грешна земя", изпусна емоциите си пък Корнезов.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (21)
Още новини от Национални новини:
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...
На 68 години почина легендарен български спортист
Синдикати казаха каква заплата трябва да получаваме
Не е истина! Управител на хотел изуми как пълни басейн в Слънчев ...
Шофьор с големи перипетии след участие в протест
Експерт: Обица, халка и други метални неща по нашето тяло могат д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).