Евакуираха деца от училище заради изтичане на сярна киселина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:29 / 16.10.2019
2879
Деца са евакуирани от основно училище в Търговище заради пробив на сярна киселина от херметически затворена колба в хранилище на лаборатория. В резултат на това са последвали разлив и задимяване. Това съобщиха от ОДМВР-Търговище, цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е получен тази сутрин в 8:33 часа. Отзовали са се екипи на пожарната и полицията.

Хора от педагогическия персонал на училището са действали адекватно, като веднага след задействане на сигналната пожароизвестителна система са извели учениците в двора на училището.

Екипът пожарникари и служител на Общината бързо са изнесли киселината на безопасно място, обезопасили са района и са ликвидирали последиците от инцидента.

Киселината е транспортирана до депо за съхранение на опасни вещества. Няма пострадали деца или техни преподаватели, в 9:10 ч. учебните занятия са били възобновени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).