Ето кой прокурор позволи на мургавите нападатели с брадви да минат между капките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:58 / 18.09.2017
6766
Три дни след свирепото нападение с брадви и бухалки на банда подивели цигани над млад мъж, отишъл да зашити работника си, България още се тресе. През уикенда стана ясно, че свирепият Руси Джамбаза и хората му са освободени от ареста едва няколко часа след като разбиха с брадва главата на 25-годишния Илиян Мавров, а раните на бургазлията са квалифицирани като "лека телесна повреда".

Кой позволи това да се случи, има ли чадър над ромската престъпност в Айтос, кой има интерес от това инцидентът с Илиян Мавров да бъде потулен и омаловажен? Тези въпроси поставиха младите родолюбци от Организацията за закрила на българските граждани, които са категорични, че ще търсят справедливост и са готови да отнесат случая до главния прокурор Сотир Цацаров.

Проверка на Burgas24.bg
установи, че досъдебното производство е разпределено на районен прокурор Илиян Пантелеев. Именно той отказа да поиска удължаване на мярката за неотклонение на агресивните цигани и позволи те да се приберат у дома едва няколко часа, след като посякоха главата на Илиян с брадва.

Прокурор Илиян Пантелеев е не е отчел факта, че циганската банда е била въоръжена до зъби с брадви и бухалки, с които са млатили Илиян и приятелката му. Пред разследващи Руси Джамбаза твърдял, че той и хората му били провокирани от българите, но от кадрите, предоставени от лидера на ОЗБГ Стефан Петров, се вижда, че те отиват в Мъглен невъоръжени, с единственото намерение за диалог. При тези обстоятелства, е редно прокуратурата да повдигне по-сериозно обвинение, а защо не и "опит за убийство", категорични са юристи.

Илиян Пантелеев работи като следовател в Окръжната следствена служба в Бургас от 1998 до 2006 г. На 1 май 2006 г., той постъпва в прокуратурата. През 2013 година кандидатурата му за зам.-районен прокурор на Айтос е лансирана от административния му ръководител Милена Стойчева-Генчева, но е отхвърлена от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Виж коментарите (6)

Още по темата (3):
21.09.2017 Клането в Мъглен заради отвличане и модерно робство
20.09.2017 Кметът на Айтос забрани готвения протест, страх го е от провокации
16.09.2017 Задържаха циганите, нападнали и клали с брадви българско момче
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).