Ето как ученици влизат в дискотеки и барове и се наливат с алкохол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:39 / 26.03.2016
11274
На дискотека срещу подкуп - въпреки забраната лица под 18 години да посещават нощни заведения, оказва се, че масово такива влизат в дискотеки, след като платят рушвет на охраната. 

Срещу 20-30 лева охранителят си затваря очите и дори обещава да предупреди децата в случай на проверка.

Вътре алкохол и цигари са напълно достъпни за всеки, който пожелае, съобщава Нова телевизия, направила експеримент със скрита камера в 4 нощни заведения в "Студентски град".

Подставените лица са непълнолетни. Те обаче влизат без проблеми в дискотеката, след като "почерпят" охраната. В първото заведение непълнолетните без проблем успяват да си поръчат и алкохол.

Защо деца влизат в дискотеката, пият и пушат, колкото пожелаят, собственикът й не знае. Не желае да застане пред камера и твърди, че всичко това научава от нас.

Експериментът е повторен в друго заведение. Тук лично управителят посреща учениците. Обяснява им, че очаква проверка, но обещава да ги предупреди навреме.

Последно в експеримента е заведение тип нощен бар. Тук охрана няма. Но има алкохол. Много алкохол. Абсолютно достъпен за непълнолетните ни герои.

"В заведенията следим за спазване на забраната за тютюнопушене в затворени помещения. Следи се и за продажбата на алкохол на лица под 18 години. Глобите за това нарушение варират от 300 до 10 000 лева", обясни д-р Десислава Драганчева, главен инспектор в РЗИ-София.

"Актовете са в четирицифрени суми съгласно Закона за закрила на детето. Трицифрена е сумата, с която могат да бъдат глобени родителите", коментира зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).