Емилия Масларова се срещна с вицепремиера на Виетнам Нгуен Шин Хунг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 10.04.2008
2216
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова се срещна с първия заместник-министър председател на Виетнам Нгуен Шин Хунг по време на посещението на българската делегация във Виетнам. От виетнамска страна беше отбелязано, че ролята на България на Балканите и в Европейския съюз се развива и се засилва позицията на нашата страна. С укрепването на отношенията между нашите две страни, укрепваме отношенията между Виетнам и ЕС, каза Нгуен Шин Хунг.

По време на разговора министър Масларова обясни, че за много кратко време България е успяла да намали безработицата, а сега основен въпрос е добрата квалификация на кадрите и тяхната конкурентоспособност. Тя сподели, че много средства ще бъдат вложени в обучението на български граждани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Министър Масларова поднесе покана от името на българския вицепремиер Ивайло Калфин към Нгуен Шин Хунг да посети България. Отправих покана и към вашия социален министър Нгуен Тхи Ким Нган, за да може тези срещи да бъдат работещи и да обменяме повече информация, отбеляза Масларова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Играчи на пазара на недвижими имоти "превъртат" кеш в България - ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).