ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Екзотична девойка пое КАТ - Самоков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:17 / 15.01.2021Коментари (1)11544
©
От началото на новата година Пътна полиция – Самоков има нов началник. Начело на позицията е инспектор Фарида Саид, която заменя  дългогодишния ръководител на натовареното звено – инспектор Георги Елин. Георги Елин се пенсионира като почти цялата му професионална кариера преминава в системата на МВР, предава "Samokov365".

Инспектор Фарида Саид е на 33 години. Има завършена магистърска степен в Академия на МВР, специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“.  Постъпва в системата на МВР през 2013 г. като редови полицай в Районно управление – Самоков. Последователно заема длъжността полицейски инспектор в охранителна и пътна полиция.

В общия щат на "Пътна полиция“ при РУ – Самоков се числят общо десет длъжности за младши автоконтрольори, на които към настоящия момент са назначени десет държавни служители.

Как дойде предложението към Вас и какво Ви накара да приемете поста?

Самото преназначение беше след подадено от мен заявление за преназначаване, съгласувано с началника на РУ – Самоков – главен инспектор Васил Попов и с разрешение на директора на ОДМВР – София, като им благодаря за гласуваното доверие.

Заставането начело на един такъв пост е голямо предизвикателство за мен, а подкрепата, която получих от опитен професионалист като г-н Попов, още повече ме мотивира да докажа, че една жена може да се справи със задълженията и отговорностите, които неотменно съпътстват служебната ми дейност.

Смятате ли, че жена би се справила успешно начело на този тежък сектор – Пътна полиция?

Има жени пилоти на самолет, жени на много високи ръководни постове. Защо инспектор "Пътен контрол“ в Самоков да не е жена? Приемам настоящото ми назначение изключително отговорно и зная, че предстои много работа, но ще дам всичко от себе си, за да бъдат удовлетворени изискванията на гражданите.

Какви са трудностите и предизвикателствата в професионално отношение? И какво провокира една жена да се отдаде на тази мъжка професия?

Трудностите са, че постоянно трябва да се доказвам в една мъжка професия. Да се доказвам пред колегите,  да се доказвам пред обществото, да се доказвам дори и на самата себе си. Намирам, че е необходимо постоянното личностно надграждане на познанията и стремеж за развитие.

Вероятно ще прозвучи клиширано, но да си полицай е призвание, което трябва да приемеш с всички позитиви и негативи и да се отдадеш с цялото си сърце на тази работа. Работата с хора е трудна, защото всеки един човек е индивидуална личност, с изграден характер и мнение, затова е много важно да подходиш внимателно и с разбиране към даден
©
ия човек и неговия проблем.  Не изпитвам трудност при взаимоотношенията си с колектива на РУ-Самоков, който е предимно мъжки. До настоящия момент съм намирала необходимото уважение, подкрепа и разбиране от всички колеги и съм удовлетворена от мястото, което заемам сред тях.

Предвиждате ли някакви промени относно работата?

Сред основните приоритети на МВР е и ограничаването на пътнотранспортния травматизъм.  Както е било и до момента, ще насоча вниманието си към уязвимите зони в града и малките населени места, участъците с концентрация на ПТП, управлението от правоспособни и неправоспособни водачи на МПС, както и  техническата изправност на превозните средства. При извършването на контролната дейност и занапред ще продължим да прилагаме стриктно принципа на нулева толерантност към установените нарушители.

 Какво пожелавате на себе си, на близките, колегите и на всички за 2021 година?

На всички хора пожелавам най-вече здраве, дълголетие, да бъдем по-добри един към друг и да мислим предимно положително, колкото и да ни е трудно след изминалата тежка 2020 година. Желая и много професионални успехи на целия колектив на Районно управление – Самоков и се надявам съвместните ни усилия да удовлетворят обществените изисквания, насочени към нас.

Интервю на Анна Манова







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: