Експерт: Това е най-голямата измама в историята на християнската цивилизация. Затова нещата избухнаха и в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:39 / 03.10.2023
18791
Протестът на миньорите и на енергетиците, който продължава с бокади на ключови пътища в страната вече пети ден, е политически, но не партийно- политически, а срещу безумната политикана ЕС по Зелената сделка, каза Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост.

"Зелената сделка е най-голямата измама в историята на християнската цивилизация. Затова нещата избухнаха и в България точно в предизборна ситуация, тъй кото години наред българските превителства не можаха да организират някаква форма на смекчаване на тази сделка, както направиха превителствата на Полша, Чехия и Унгария още през 20219 година".

Според Иванов политиката да се редуцират въглищата вече се приема като абсолютно валидна, а въглеродните емисии на практика убиват всичко и тази сделка стои дори в основата на  войната в Украйна и в основата на икономическата криза, която завладява Европа. Това е политическо и социално явление, докарано от една група хора, които печелят трилиони. 

"Това е зелена спекулация за светло бъдеще, както при комунизма".

Димитър Иванов даде пример със себестойността на тока от "Марици"- те. Една трета от нея се формира от реални разходи, а останалото е от въглеродни квоти. По думите му без въглищните централи ще се загуби енергийната независимост и цената на електричеството ще се повиши.

Той попита какво ще стане с гражданите, на които токът на свободния пазар скочи два пъти след две години, ако се лишим от базови мощности. И отговори, че тогава пак ще печелят ВЕИ-тата, защото и въглеродните квоти ще скочат, може и двойно.

Историята много напомня затварянето на малките реактори на Козлодуй при влизането ни в ЕС. Послушно ги затворихме и получихме по- малко от Европа, отколкото щяхме да спечелим, ако те работеха.

Затова днес България трябва да постави тежки политически условия на Брюксел по отношение на преразглеждане на принципа на въглеродните квоти да защити капацитетите на въглищните централи, смята Димитър Иванов, цитиран от "Радио Пловдив".

Виж коментарите (9)

Още по темата (105):
10.11.2023 Финално: Законът за енергетиката бе приет повторно, депутатите отхвърлиха ветото на Радев
29.10.2023 Енергиен експерт: Токът от новите реактори ще бъде по-евтин
19.10.2023 Денков увери: Няма риск от рязък скок на цените на тока
19.10.2023 Борисов и Пеевски искат обяснение от Денков
16.10.2023 Екоактивисти от няколко държави протестират пред ТЕЦ "Марица-3"
13.10.2023 Министър-председателят: Работим за енергетиците
Още новини от Национални новини:
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата
Изтеглиха номерата на партиите и коалициите за изборите
Автомобил се вряза в мантинелата на автомагистрала "Тракия"
Въвеждат се временни противоепидемични мерки
Важни съвети при гръмотевични бури


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).