Експерт: Още е рано за смяна на гумите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:51 / 26.03.2023
1868
Поради по-ниските температури през нощта и рано сутрин от Асоциацията на пострадалите при катастрофи съветват шофьорите да не сменят още зимните с летни гуми, въпреки че Закона за движение по пътищата го позволява от първи март. Според Владимир Тодоров недостатъчно високите температури оказват влияние на каучука на гумата:

"Нека да напомним, че в закона е записано, че от 15 ноември до 1 март водачите трябва да бъдат със зимни гуми или с гуми, които са с 4 милиметра протектор най-малко, но моят съвет е да не се бърза да се сменят зимните с летни, защото температурите все още са ниски. Технологично има едни граници, които са 6 градуса по Целзий, които влияят на качеството на каучука, така че по-добре е да се изчака до края на месец март и тогава да се мисли за смяна на гумите. Температурите са над 6 градуса. Тогава спокойно може да слагаме летните гуми", съветва Тодоров, цитиран от БНР.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).