Един от кандидатите за шеф на филмовия център бил политическо лице

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:41 / 21.01.2022
1437
Един от кандидатите за директор на Националния филмов център е политическо лице, участвало в коалиционните преговори между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". За това алармират в отворено писмо до културния министър и председателя на ресорната комисия в парламента от филмовата асоциация. 

"Подобно извличане на политическа рента от един от участниците е без прецедент и абсолютно неприемливо и недопустимо. Очакваме публична и прозрачна процедура, аргументация и система от критерии за избор на членовете на комисията за конкурса за директор на ИА“НФЦ“, като бъде гарантирана представителност на организациите в българската филмова индустрия", посочват в писмото си от филмовата асоциация.

Филмовите дейци настояват и да бъде спешно създадена съвместна работна група от експерти, граждански и творчески организации във филмовата индустрия, както и с представители на Министерство на културата, Комисията по култура и Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

В писмото се предлага заседанията на работната група да се провеждат в НС към културната комисия, за да може юристи от правната дирекция на парламента да взимат участие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).