ЕК ни реже парите за почти всички оперативни програми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (51)
14:23 / 21.08.2013
12480
Предвидените средства по почти всички оперативните програми, които ще бъдат отпуснати на България от ЕК за следващия програмен период, са по-малко в сравнение с тези за сегашния период. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, цитирана от "Фокус".

Правителството одобри днес проект за споразумение за партньорство на България, очертаващо помощта от европейските структурни и инвестиционни фондове за 2014-2020 година. Вицепремиерът отбеляза обаче, че съзнателно все още не се представят данните от сегашния и от предстоящия програмен период, за да няма сравнение от типа - "кой, кога, колко и къде е сгрешил".

"Очакваме отговори и коментари", отбеляза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова и уточни, че окончателната оценка на ЕК ще бъде получена най-вероятно през октомври.

Тя обясни, че проектът за споразумение е насочен към развитие на земеделието, образованието и социалните групи. По думите на Златанова ключов приоритет е и електронното управление, като според нея по този начин ще се предвидят инвестиции, които ще подпомогнат бизнеса чрез намаление на административната тежест.

Златанова призова още всички да прочетат внимателно проекта за споразумение на страната ни по отношение на европейските средства. 

"Много от политиците са прочели много малко за този документ, защото ако бяха прочели, щяха да знаят, че превръщането на темата за еврофондовете в поле за политическа битка е изключително непродуктивно", коментира вицепремиерът.


Виж коментарите (51)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).