ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дъщерята на Анита: Няма да мръдна от България, докато не приключи този кошмар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 01.11.2017Коментари (3)6122
© Бъргария Днес
Живея в апартамента, в който започна кошмарът на мама, разказва Джулия Мейзер. "Убедена съм в невинността на майка ми и няма да мръдна от България, докато не приключи този кошмар!". Така Джулия, дъщерята на Анита Мейзер, посрещна новината, че майка й е осъдена на 4 години и половин затвор за непредумишлено убийство и подкуп на полицай, пише България Днес. Инцидентът е станал в нощта на 14 срещу 15 август миналата година. Според обвинителния акт Анита е затегнала 5 свински опашки от най-дебелите около крайниците на Николай и врата му по негово желание. Той я накарал да заснемат силов експеримент с видеокамера, където да се види как "спрасква" стяжките с напрягане на мускулите си.

В понеделник следобед след 6-часов пледоарии варненските съдии увеличиха първоначално произнесената присъда на Анита. Тя получи 4,6 години за подкуп на ченге с 30 хиляди евро и 3,6 години затвор за непредумишлено убийство. В сила влиза по-високата присъда по едното обвинение.

"Чухме се почти веднага след като майка ми разбра, че остава в Сливенския затвор. Казах й, че трябва да е силна. Опитах се да я успокоя, че каквото и да се случи на делото във Варна, да бъде спокойна. Аз се грижа за нещата отвън и да изчистя името й. Това е основната ми цел. Боря се с все сили за нейната свобода."

Джулия не се появи в Съдебната палата във Варна. Обикновено чака встрани от камерите, докато приключи заседанието. През останалото време посещава майка си в следствения арест, а един път месечно пътува до затвора в Сливен. Двете говорят по телефон през ден, а Джулия е нагърбена с целия бизнес и счетоводство на семейството. Видяла последно Ники Димов два месеца преди нещастния случай. Не одобрявала връзката му с майка й, но не се месела.

"Уважавам избора на майка ми, но смятам и съм й споделяла, че за мен това е неподходяща връзка. С толкова години разлика във възрастта и плюс това болната отдаденост на Ники към културизма. Той беше вманиачен културист. Но никога не съм се бъркала между тях двамата, нито съм правила интриги", обяснява Джулия за отношенията с пастрока си. Тя подчертава, че отношенията им винаги са били само и единствено приятелски без никаква интимност.
"Хладнокръвно приемам присъдата, не беше неочаквано на тази местна, феодална почва. Направи ми силно впечатление, че пледоариите приключиха в 16,30, присъдата беше ясна час след това. 

В съдилищата в София съм проучила, че когато се решава чужда съдба, на магистратите им трябва поне един ден за размисъл. Това бяха 6 часа пледоарии, описани в протокол. Има по четирима адвокати на всички страни. Не може да се изчете това за един час. Така че присъдата беше предрешена", разсъждава след заседанието Джулия.

Дъщерята на Анита Мейзер е категорична, че няма да напусне България, докато не извади майка си от пандиза. Не е получавала заплахи, макар че визира заговор срещу майка си от варненски политици. Не се и страхува да остане във Варна, където всички я познават. Твърди, че не афишира чия дъщеря е и не се представя с фамилия.

"Пълни глупости са това, че сме фалирали и че разпродаваме имуществото си. Отдавна всичко е на мое име, щях да знам, ако има такова нещо. Майка ми се разведе с брачен договор с предишния си мъж и той се погрижи много добре да сме осигурени и двете до края на живота си. Получаваме сериозна сума, за да живеем", развенчава митовете Джулия.

Тя не се притеснява за майка си в затвора физически, но се опасява дали психически ще се справи със стреса.

"Липсата на елементарна култура, на информация я съсипва. Но се месят медии и местни политически връзки на разни лобита във Варна. Смятам, че мама умишлено е държана затворена поради някакви интереси, и в момента търся кой стои зад всичко това. Защото за мен историята с подкупа е просто скалъпена", убедена е в конспирацията Джули.
По думите й Анита Мейзер винаги е била обект на завист, защото е успяла жена. Затова и в момента стремежът на зложелателите й е да бъде изкарана много виновна.

"На всяко заседание майка ми се обяснява, че се бори за невинността си, че е невинна, че Ники беше любовта на живота й, че иска да го срещне на небето. И аз съм се зарекла стоически да се боря тази неправда да бъде развенчана. Очаквам оневиняваща присъда", убедена е в положителния завършек на делото Джулия Мейзер.

Още тази седмица адвокатът на Анита Мейзер - Петър Чалъмов, ще обжалва присъдата. Той е категоричен, че обвинението за подкупа трябва да падне на апелативната инстанция. Ако това не се случи, Мейзер ще посети и софийския арест за делото пред Върховния касационен съд. Дотогава тя ще бъде върната в Сливенския затвор, където е от 14 месеца.

- Джулия, във Варна ли ще останеш след делото?

- Да, живея в апартамента, който е до този на майка ми в Евксиноград. Където започна целият този кошмар. Нямам намерение да бягам, това е домът ми и бях тук цяло лято.

- Убедена ли си в невинността на майка си?
- Абсолютно. Тя не е способна да убие човек.

- Какво мислиш за присъдата?
- Съмнителна ми е по отношение на подкупа категорично. На предишните заседание не се спомена нито дума за това обвинение, за това, че няма доказателства. За другия полицай, който е категоричен, че не е останал с впечатление, че му бутат рушвет. Изведнъж по-тежкото наказание за този подкуп.

- В какви отношения беше ти с Ники?
- Приятелски. Ходихме да тренираме заедно, понякога се присъединявах към почивките им, обикаляхме ресторанти, заведения.

- Знаеше ли нещо за тези негови намерения да прави нещо за хора от Панама и Куба? Той е казвал, че ще изчезне в чужбина за три години, за да вади много пари по неведоми пътища?
- Да, знаех, но не виждах нищо сериозно в това. Той обичаше да говори за плановете си, но все пак едно са думи, друго са действия. Не съм допускала, че ще изчезне за три години с непознати. Приемах тези заявки неговите като бабини деветини измишльотини. Не мога да си представя, че здрав, възрастен човек ще се държи така инфантилно, по детски. Той имаше всичко, за да е щастлив.

- В интервю от затвора за "България Днес" Анита ми разказа, че полицаят, свидетелствал срещу нея, й има зъб отдавна. Харесвал приятелка на Анита, която го отрязала под нейно влияние. Чувала ли си тази история и познаваш ли участниците с нея?
- Само съм чувала името на Веселин Радев в разговори, но нищо повече.

- Ти поддържаш ли връзка с въпросния господин Мейзер, чиято фамилия носиш?
- Не. След като му се отключи сериозен здравословен проблем, той се оттегли от светския живот и не поддържаме връзка.

- Кои останаха до вас с майка ти в този момент?
- Двама-трима приятели варненци, които са с нея от началото на делото до сега. Мъже са, виждаме се ежедневно, обаждат се да ме проверяват как съм и ме поддържат духом. Жените приятелки са по-непостоянни. Когато си на върха на славата и имаш пари, са около тебе, като опре ножът до кокала, всеки се отдръпва временно, докато се реши проблемът.

- Разбрах, че американски телевизии се интересуват от случая?
- Американското посолство следи поданиците си навсякъде стриктно. Ежеседмично има връзка с майка ми в затвора, ходят на място да я виждат, да проверяват дали има осигурени храна, подслон и условия. И като американски поданик се радва на особен интерес - политически, процесуален и медиен. Да, има интерес.

- Мислиш ли, че майка ти ще се промени. Като цяло е доста екстровертен човек.
- Винаги ако съм имала забележки към нея, те са били за това, че е много емоционална и не умее да брои до 10 преди да говори. Все й казвах да е по-търпелива, но не ме послуша.

- А какво е мнението ти за изказванията на сестрата и майката на Николай Димов - Милена и Петранка?
- Те чисто емоционално нападат майка ми в момента, но аз не мога да коментирам техните отношения. Смятам, че не е редно да влизаме в полемика?



Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
?? Е и ? Това заплаха ли е, някакъв героизъм ли е, или просто платена статия за да се подържа шумотевица!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 01.11.2017 г.
0
 
 
За кой е кошмара обаче питам аз?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: