Държавата пуска на пазара 37 дружества, включително и Панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:11 / 26.11.2013
3752
Държавата ще бъде продавач през следващата 2014 година на около 37 държавни дружества. 13 от тях са ключови, а в общата бройка влизат и миноритарни пакети, които всяка година се въртят на централизирани публични търгове, за които няма никакъв интерес.

Това обяви председателят на Агенцията по приватизация и следприватизационнен контрол Емил Караниколов. Според него, първоначалната програма за приватизация за 2014 година е на стойност 217 млн. лева. Шефът на агенцията обаче обяви, че последното решение по този въпрос ще вземе правителството.

Сред най-известните държавни предприятия, които предстои да бъдат пуснати на пазара, са Българската фондова борса, Централният депозитар, както и държавното участие в Българския морски флот.

Емил Караниколов е оптимистично настроен и очаква голяма сделка именно при продажбата на морския флот. В списъка с държавните фирми за продан е включен и Пловдивският панаир, като по думите на председателя на агенцията за приватизация съдбата на Панаира е в ръцете на нейния принципал - Министерство на икономиката и енергетиката.

Анализ и оценка пък очакват дружеството "Слънчев бряг" АД, за да може да стане ясно какво е останало от това дружество и с какви видове инфраструктура разполага. Такъв анализ не е правен в дружеството от 1994 година.

"Слънчев бряг" АД е в плана за потегляне към приватизация, но преди това трябва да се изчисти самото дружество, защото не може да продадем дружество с инфраструктура, която по своему трябва да е общинска", обясни Караниколов.

Небезизвестното дружество ВМЗ - Сопот, белязано от протести и политически реакции през 2012 година, вече се стабилизира, преструктурира, извършват се реформи и към момента то въобще не е в заложения план на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.



Източник: БЛИЦ

Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
17.07.2023 Министърът на икономиката: Пловдивският панаир заради неефективно управление е на загуба с над 100 млн. лева
14.05.2023 Борисов: Една опера на фасадата на Панаира ще изглежда прекрасно
28.04.2023 Зико: Няма смисъл да обжалвам решението за Панаира. Гарантирам, че няма да бъде застроен
31.01.2023 Александрова: Решението на казуса с Панаира е в ръцете на Варна
31.01.2023 Община Пловдив не е получила нито лев дивидент от Панаира
22.01.2023 Спомени за Пловдивския панаир: Кое колко струваше на него и какво продаваха западните фирми?
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).