Доц. Кунчев: Обстановката се подобрява, в Пловдив се работи много добре!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
09:00 / 26.08.2020
7884
Обща работна група на министерствата на здравеопазването и образованието се опитва да направи подробно описание на начина на действие в различни ситуации в училищата и детските градини. Надяваме се това, което ще представим до края на седмицата, да улесни работата на колегите, работещи в училища, градини и ясли, каза в Сутрешния блок на БНТ доц. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор.

"Много добре се работи в Пловдив, Бургас, София, рязко се подобри работата във Варна в Добрич. Всички вече имат предпазни средства, колкото им трябват. Доста по-подготвени сме от преди. Този извънреден начин на работа натоварва твърде много", каза  Кунчев. 

Той заяви, че информацията за имунизационния статус на децата, както и за тяхното състояние в момента, е особено важна и необходима. Затова ще бъде направено всичко възможно, за да бъдат улеснени родителите и да се избегне струпване пред кабинетите на личните лекари, увери главният държавен здравен инспектор.

"Има основни правила, които важат за всички и навсякъде... Маските бихме ги препоръчали не в клас, не по време на час, а при струпване на децата в много по-големи групи", добави той.

По думите му се налага удължаването на извънредната епидемична обстановка, независимо от подобряване на ситуацията в България през последните две седмици.

"Епидемичната обстановка се налага тогава, когато има условия. Ситуацията в Европа не се подобрява особено много. За щастие, през последните две седмици се подобрява значително в България. Ако процесът стане стабилен и се задържи тенденцията за намаляване, можем да помислим за неудължаване след края на септември. В момента нямаме никакви данни за такова подобряване, което да позволи да прекратим извънредната епидемична обстановка", обясни д-р Кунчев.

Виж коментарите (11)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).