Добре е да имате предвид тази информация, ако ще пътувате идната събота

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:02 / 18.08.2022
3387
На 20 август /събота/, от 9 ч. до 15 ч., за честванията на 145-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода "Шипка", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката, както следва:

за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута:  Габрово - Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Движещите се по път III-5004 "Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх "Шипка" се отклоняват при пътен възел "Дядо Дянко", през гр. Габрово по път III-552  и път II-55 през Прохода на Републиката. В участъка Трявна – Вонеща вода шофьорите трябва да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената временна сигнализация, тъй като преминават през участък с ремонтни дейности.

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж" (връзката на път I-5 с I-6).

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).