До 5000 лв. глоба ще отнесат строителите на АМ "Европа" 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 19.01.2022
1263
Глобяват Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт "Калотина“ и Драгоман от автомагистрала "Европа“ заради лошата организация на движение в участъка.

Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв., съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Ресорният министър Гроздан Караджов е разпоредил проверката на участъка, след като получил десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението. 

Такава е извършена на 11 януари 2022 г. Инспекторите са установили редица сериозни пропуски по цялото трасе.

В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето. 

Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението "от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция "Пътна инфраструктура“ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица. АПИ проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).