Днес ще е един от последните истински горещи дни за годината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:34 / 05.09.2015
1742
"Жълт" код за високи температури е обявен в 18 области на страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. 

Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол и Благоевград, Кюстендил, Кърджали. Максималните температури в тези области достигнат до 34-38 градуса.

Днес ще остане слънчево, след обяд и горещо с максимални температури между 33° и 38°. Ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Привечер в северозападните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността и привечер по западното старопланинско било краткотрайно ще превали и прегърми. 

Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 21°.

По морския бряг ще е слънчево. След обяд ще се появи слаб, по северното крайбрежие до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28°-29°, температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Социолог: Затъваме, хора. България си отива пред очите ни
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Важна информация, ако ще сключвате сделка за имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: В понеделник си...
Търговци прехвърлят гръцка ягода в български щайги


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).