ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Депутатите приеха нови наказания за тормоз и дискриминация над роми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 14.04.2011Коментари (15)3850
© Plovdiv24.bg
Подпалването на ромски катуни вече ще се наказва със затвор и глоба, ако съдът реши, че престъплението е от омраза, а не е обикновено хулиганство. Това решиха депутатите, които приеха окончателно промените в Наказателния кодекс. Измененията предвиждат между една и четири години решетки, глоба от пет до десет хиляди лева и обществено порицание в случай, че се повреди имот или се употреби насилие заради раса, народност, етническа принадлежност, религия или политически убеждения. Същото наказание заплашва скинарите, членовете на ку-клукс-клан и крайните националисти, ако нетърпимостта им стигне до физическа саморазправа. Със затвор и глоба ще се наказват и партийни агитки, които са се сбили от любов към лидерите си.

Според друг текст зад решетките могат да влязат журналисти, писатели и музиканти, ако произведенията им проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност. Те ще подлежат на същото наказание като скинарите - затвор до четири години и глоба от пет до десет хиляди лева. Новите текстове от НК гласят, че няма значение дали проповядването към насилие, дискриминация или омраза става чрез слово, печат, други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по някакъв друг начин, например чрез митинг или концерт.

Депутатите приеха още, че със затвор до пет години и глоба от две до двайсет хиляди лева ще се наказват и тези, които унищожават ценни и невъзстановими скални образувания и пещери, които са обявени за защитени. На затвор подлежат и собствениците на частни зоопаркове, ако в тях се открият редки животни, част от европейската и световната червена книга на застрашените от изчезване видове.

Парламентът наложи и нови, по-строги санкции за незаконното придобиване на всякакви оръжия или вредни вещества, включително биологично и ядрено оръжие. В резултат на това на затвор до шест години подлежи не само притежанието, размяната или търговията без разрешение на подобни опасни средства, но и прибирането на намерени оръжия, боеприпаси или взривни вещества.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1-во : Няма роми. Има ЦИГАНИ. Ако ги е срам от името, си е техен проблем. 2-ро : За този закон може да се каже само едно - Хубава работа ама циганска !
+2
 
 
а ще има ли закон за тормоз от роми върху българи? например, ужасния шум от циганските им сватби, които продължават 3 дни?
+2
 
 
Скъпи българи...Добре дошли в нашата поробена държава!!! Продължете да си мълчите,и скоро всички ще ядем камшика от черните въглени...
+4
 
 
Точно това е то! Те имат право да ни убиват,а ние не. На българите им се внедрява едно грешно и отвратително разбиране за толерантност.Толерантност,която убива.Това е национално самоубийство.Циганската престъпност расте всеки ден,стотици села са под постоянен цигански терор и изтъпления.Циганина е паразит,който смуче от държавата и живее на гърба на обикновения работник,но разбира се е потенциален електорат.България за българите,грабителите вън.Край с опитите да се интегрирва това племе,те са неуспешни по целия свят.Или ние или те.
+4
 
 
Браво на парламента,че е гласувл такъв закон,който защитава само РОМИТЕ.Ток не плащат,вода също,социални получават,а са дискриминирани?Какво да кажат Българското и друго население на България,които биват ограбвани,бити и убивани от тези същите дискриминирани роми.
+8
 
 
Това беше черешката на тортата! Интересно дали Волен Сидеров е бил в пленарната зала, когато се е гласувала тази гавра с българския народ. Прави са хората когато недоволстват, защото йм даваме само права, а когато се говори за задължения и спазване на законите, циганите реват, че са дискриминирани.
"Obviously you don't know, who are you fucking with!" Blade
на 14.04.2011 г.
+5
 
 
Е това е просто върхът! Не стига, че циганите имат само права и никакви задължения(както и депутатите), ами и сега ще ги изкарат жертви и пак ще им дадат още права и закрила. Тия хора, които приемат законите, толкова ли са глупави? Не виждат, че тая сган(в по-голямата си част), само краде, живее на наш гръб, не прави нищо смислено, безчинства както си иска и се размножава като зайци. Ако продължаваме така, ще станем циганска държава!
+5
 
 
В такива моменти съжалявам, че не съм юрист, за да предприема пълна офанзива в гаврата с държавния апарат. Все пак и без да съм такъв смятам да се възползвам всеки път. Следващия път когато видим тумба цигани да крещят "Смърт за българите" пред камери на бТВ, вече ще можем спокойно да сезираме прокуратурата според новия закон и да се любуваме на вкарването им в затвора. Междувременно ще бъде много забавно да започнем да пишем коментари и да отправяме послания като: "Вън финландците от България!" или "Долу ескимосите!", за да видим кой прояден от корупция прокурор какви мерки ще предприеме. Аз лично много обичам да карам институции да им избива пот по челото заради техни параграфи, но лошото е, че съм малцинство, често "дискриминирано". :)
+7
 
 
еми като полвината са цигани и турци в парламента кво друго да приемат...
на 14.04.2011 г.
+4
 
 
А за тормоз над българите от циганите защо няма наказания действително наложени Може да не плащат ток вода да не пускат децата си на училище да реват за помощи и да не искат да се образоват да искат работа а да нямат квалификация защото не се образоват Защо никой журналист не пита циганите след като реват че нямат работа каква квалификация имат Самите промени са дискриминация и тормоз на циганите над останалото население
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: