ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Депутатите от ГЕРБ/СДС – Варна: Със скалъпена заповед областният управител затваря Крайбрежната алея за автомобили
Автор: Пламена Николова 09:04 / 11.07.2022Коментари (2)1030
©
Както Varna24.bg съобщи, областният управител на Варна Благомир Коцев информира в личния си профил във фейсбук, че възнамерява да издаде заповед, с която да ограничи движението на автомобили по част от Крайбрежната алея. Това се случи в началото на миналата седмица, а в петък Коцев съобщи в интервю за Радио Варна, че заповедта е факт. Такава обаче не беше официално оповестена или публикувана на сайта на Областна администрация.

Вчера по този повод бе дадена пресконференция на народните представители от ГЕРБ-СДС Варна. Ето какво съобщиха от пресцентъра на партията в морската столица:

С огромна изненада научихме, че областният управител на Варна от ПП Благомир Коцев изведнъж се сетил да забрани достъпа на автомобили по част от Крайбрежната алея. Дойдохме, за да дадем кураж на проваленото правителство и министъра им, който щял да участва в нея, и да ги насърчим да изравнят стандартите, да приложат един и същи аршин по отношение на колите на Крайбрежната алея и по отношение на Морската градина. Защото областният управител Благомир Коцев от години води "кръстоносен поход“ срещу усилията на кмета и Община Варна да ограничат движението в Морската градина и заедно със собствениците на имоти атакуват в съда заповедите за спиране на трафика заради частния си интерес. Това заяви народният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Павел Христов на брифинг заедно с депутатите Красен Кралев, Бранимир Балачев и Славена Точева.

Истината е, че Благомир Коцев е човекът, който години наред брутално атакува всяка заповед на кмета на Варна за забрана на достъпа на коли в Морската градина пред всички съдебни инстанции. Като физическо и юридическо лице, включително и пред Върховния административен съд. Народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна дадоха брифинга пред заведението на фамилия Коцеви в сърцето на Морската градина, където на паркинга в близост до него през 2019 г. едно дете се прости с живота си, прегазено от кола.

Адвокат Бранимир Балачев коментира в детайли юридическата несъстоятелност на заповедта на областния управител на Варна : "Няма да я намерите на сайта на областна администрация. Заповедта не е и за показване, дълбоко се съмнявам, че подписалият Коцев я чел. Задължително трябваше да бъде качена на сайта за обществено обсъждане 30 дни. 

Дали тази мярка не е избрана в края на управлението на ПП, защото е шумна и PR-ска и с пълното съзнание, че ще остави някой друг да се справя с последиците от правното безумие. Ако искаше да се покаже като радетел на безопасността с пешеходците и чистия въздух, трябваше да започне от неговото заведение. Промяната започва от нас и домовете ни преди да я налагаме принудително на другите“.

PR-ът е важна част от политическото ежедневие , но не може с PR –акции, които не са подплатени с нищо съществено и със заповеди, писани на крак, да се управлява държава или област и варненци ще го разберат, каза депутатът Красен Кралев. Той посочи колко нелепа е заповедта на областния управител по отношение на регулиране на сметопочистване, по отношение на провеждане на спортни и културни събития, които ще трябва да се съгласуват незнайно с кого.“Въпросът е защо областният управител години наред се бори да има коли и паркинги в Морската градина, а само три седмици преди да бъде освободен от длъжност издава заповед, която да създаде проблеми на следващите след него.Тотално объркване и хаос“, коментира Кралев.

Във връзка с твърдения на областния управител Славена Точева зададе въпроса дали със служебната си карта е зареждал гориво за украински автобуси на 14 април т.г или автомобили на свои съпартийци за учредяване на ПП на 15 април в Пловдив? През изминалата седмица тя входира питане в НС до премиера и ресорния вицепремиер в оставка какви пари са събрани в дарителската сметка за бежанците, обявена от Коцев, и как са изразходвани. И още един въпрос отправи към Коцев- как управлява Областния съвет за сигурност, след като е без достъп до класифицирана информация според отговора на ДАНС до народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна.


Още по темата: общо новини по темата: 14
20.07.2022 »
15.07.2022 »
12.07.2022 »
11.07.2022 »
01.07.2022 »
29.10.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.07.2022 г.
0
 
 
Чудесно решение за затваряне на алеята. В крак е с намаляване на въглеродните емисии. Онези които могат да си позволят коли могат да си позволят да ползват влакчето което се движи редовно. Ако вагоните не стигат, предлагам да се пуснат още влакчета или да се сложат още вагони.
Aнонимен
на 11.07.2022 г.
0
 
 
Двама се карат, третия печели /гражданите/, което не се е случвало в този ред. Те управляващите са на принципа,,ако печеля, печеля само аз. Ако загубя губят само другите,, По изказването на депутатите от ГЕРБ разбрах, че щяло да донесе проблеми на следващите управляващи, а не дали е правилно и полезно за гражданите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: