Денков за Шенген: Трябва да успеем да убедим парламентите на Нидерландия и Австрия

Автор: Самуил Иванов
Коментари (1)
12:07 / 14.07.2023
1233
Трябва да успеем да убедим парламентите на Нидерландия и Австрия. Това заяви министър-председателят на Република България Николай Денков пред журналисти по време на еднодневното си посещение в Румъния, където се срещна с румънския си колега, предаде репортер на "Фокус“.

"Това, което прави нашето правителство, е да успее да изпълни всички изисквания, които са били поставяни по различен начин – дали към законодателството, дали по охраната на границите, за да сме сигурни, че всяка критика оттук нататък ще бъде неоснователна“, заяви Денков.

Министър-председателят е категоричен, че България е изпълнила всички условия за присъединяване към шенгенското пространство. По думите му правителството води активна политика, за да убеди Нидерландия и Австрия, които в момента блокират присъединяването ни.

"Вие знаете, че ние вече сме изпълнили всички изисквания. За това имаме положително решение на Европейската комисия и на Европейския парламент, но по правилата на Европейския съюз за влизането в Шенген на нас ни трябва съгласие на всяка една държава. Трябва да успеем да убедим парламентите в Нидерландия и Австрия“, обясни той.

"Ние ще сме готови с всичко, аз съм оптимист в това отношение, но ще трябва да изпълним ефективна комуникационна кампания, за да убедим другите две държави, които в момента имат някакви резерви, че за тях е полезно ние да бъдем вътре в Шенген. Това е малко по-трудна, но възможна задача. Имахме това обсъждане с премиера на Румъния“, каза още Денков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (380):
08.05.2024 6 деца са изведени от страната без съгласието на другия родител
18.04.2024 Еврокомисар: Напълно готови сте за Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
03.04.2024 Адвокат Пламен Бекирски: Който е решил да отвлича детето си без съгласието на другия родител, има от какво да се безпокои
02.04.2024 Вътрешният министър на Австрия за влизането на Румъния и България в Шенген: Би било погрешно да се определи конкретна дата
02.04.2024 Два дни след присъединяването ни към Шенген, изведоха дете без съгласието на единия родител
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).